Skocz do zawartości

spacer z siostrą - most - księża - komunia św. -poczucie winy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Serdecznie i proszę o pomoc.

Zazwyczaj nie korzystam z senników bo uważam to za dość naiwną sprawę, dziś jednak śnił mi się dość dziwny sen i chciałbym, aby ktoś kto się na tym zna powiedział jak go interpretuje.

Na początek postaram się opisać sytuacje, bo ponoć wszystko ma znaczenie ;)

Sen zaczął się od tego, że szedłem wraz z moją siostrą przez średniej wielkości most na rzece(niedaleko mojego miejsca zamieszkania). Po ubiorze i aurze mogę wnioskować, że akcja dzieje się w jesieni. Było dosyć jasno, więc prawdopodobnie musiało to być wczesnym popołudniem. Na lewo od mostu wznosi się dość duży klasztor. Na moście spotykamy dwóch księży ubranych w białe habity, oboje niosą złote kielichy wypełnione opłatkami. Jeden z nich, powiedział abym dotknął kielicha. Dotknąłem. Nie wiedzieć czemu przyjąłem też daną mi komunię. Księża poszli sobie dalej za to ja razem z siostrą w drugą stronę. Po chwili poczułem się winny że przyjąłem komunię, ponieważ niedawno wyparłem się słuszności religii katolickiej(nie samego boga, czy stwórcy a tylko wyznania). Poszliśmy dalej, choć nie do końca wiem gdzie, bo ulica/alejka, w którą skręciliśmy prowadzi zarówno do mojego domu, jak i na pobliski cmentarz, oraz ma ona też charakter spacerowy. Kiedy szliśmy rozmawiałem z siostrą, jednak wcale jej nie słuchałem, byłem zamyślony, ogarniało mnie niewyjaśnione poczucie strachu, winy.

W tym momencie sen się kończy.

Z góry za dzięki za interpretacje, jak by trzeba było podać jeszcze jakieś wyjaśnienia bądź pojawiły by się jakieś pytanie to proszę pisać.