kasiaangel5 Posted April 7, 2011 Share Posted April 7, 2011 Miłość tak piękna obcą mi była Póki nie poznałam uroczej osoby Twej Samotność – w strasznej udręce z nią żyłam Tobie udało się uleczyć mnie z niej Jesteś dla mnie kimś niepojętym Zagadką, która zbyt trudna dla mnie jest By mój móżdżek skromny, niepojemny Zrozumiał jak ma odebrać tak wielki gest Bo czuję, że zmieniasz mnie i myślenie moje I że nowym lepszym człowiekiem staję się dzięki Tobie Pokazujesz mi rzeczy, których lękam się, boje Ale chcę tego wciąż, bo jesteśmy wtedy razem, we dwoje I czuję jak bardziej ludzka się robię, Budzi się we mnie wrażliwość taka jak jest w Tobie Znika już wątpliwość we wszystkie siły swoje Bo wiem, że mogę liczyć na swoją ostoję Którą właśnie Ty jesteś i która mnie podtrzymuje Przy dobrych myślach i właściwą drogę wskazuje Chcesz by ścieżki nasze się niebawem złączyły I do końca życia nas przez wzloty i upadki losu prowadziły Wciąż się zastanawiam czy jestem właściwą dziewczyną? Czy jesteś pewien tego, że jestem tą jedną jedyną? Czy może lekka desperacja Cię zmusza do pośpiechu? I myślisz sobie: „Pora już dawno przed Ołtarz! Człowieku!” I tak dręczą mnie myśli trwale Bo na wiek swój narzekasz stale I na wygląd, że: "Ty brzydki" A tak może stwierdzić tylko człowiek płytki Bo by dowiedzieć się, jaka istota z Ciebie przesłodka Trzeba Cię poznać, ale nie od zewnątrz a od środka Bo na pierwszy rzut oka, gdy ktoś Cię spotka Nie jest w stanie określić czy Ty żaba czy stokrotka I jeszcze jedna obawa mnie męczy… To cały czas myśli moje dręczy… Czy uwolnisz się kiedyś z tych "sieci pajęczych" W jakich plączesz się do dni dzisiejszych? Mówisz, że już nie myślisz, że zapomniałeś Ale mnie nie oszukasz ja wiem o tym doskonale Nie raz widziałam jak w myślach się błąkałeś W jakimś z życia swojego trudnym rozdziale Udaje mi się wyczytać z wśród wielu wyrazów Że ciężko Ci zapomnieć. Wiem, w życiu nie ma wymazów Gdybym tylko jakoś pomóc Ci mogła To z serca Twego wszelkie smutki bym wymiotła Wszystkie żale, wszystkie troski By nie zostało nawet jednej błahostki Żebyś nie miał zmartwień i problemów I byś z łatwością dążył do swych celów Ale z pewnymi rzeczami musisz sobie sam poradzić Nikt nie może Ci w tym czegoś doradzić Pewne wspomnienia pora już z teraźniejszości wysadzić I na kolejne strony przeszłości odprowadzić Zastanawiam się też czy tak prosta osoba Zasługuje na tak wielki dar od Boga I tu o mnie teraz jest mowa Bo inteligencja czy uroda to nie moja mocna strona Jestem zwykłą ze wsi dziewczyną Z figury - na pewno nie kruszyną I nie mam pojęcia, co było przyczyną Tego, że wybrałeś mnie na tą jedyną Bo przecież jest tyle ładniejszych O kształtach ode mnie zgrabniejszych Zamożniejszych i mądrzejszych, I na pewno pobożniejszych Przez to wszystko razem wzięte W głowie mam sztormy niepojęte Serce miłością i obawą przesiąknięte Ale na Twój widok zawsze uśmiechnięte Chwilą wspaniałą jest spotkanie z Tobą Bo jesteś dla mnie szczególną osobą Pełną nadziei i bystrości Pełną życia i miłości Wiem, że masz problem (jak większość facetów) Z powiedzeniem, kiedy trzeba jednoznacznych konkretów I gdy zaczynają się pewne tematy Ciebie jakby nie ma i koniec debaty Za to, kiedy w grę wchodzi browarów kilka To już kwestia czasu, wystarczy tylko chwilka Miłocha się robi z Ciebie nieprzeciętna Wtedy nawet na sekundę nie jestem Ci obojętna Czasami chciałabym żeby tak zostało Te promile i ten humor - żeby Cię tak trzymało Bo wtedy wszelkie blokady z ust masz zdjęte Wszystko, co chcę usłyszeć na moje uszy zostaje nawinięte Na wszelakie dobro mnie nawracasz Moją codzienną szarość wciąż rozzłacasz Moje depresje w radość obracasz Ale czy aby się zanadto nie przepłacasz...? Nigdy nie myślałam, że tak Cię pokocham W życiu nie sądziłam, że w nocy za Tobą zaszlocham Wiem już dobrze to, że się nie odkocham I wiem też to, że tylko Ciebie tak bardzo kocham. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts