Skocz do zawartości

sen- prowadzić autobus

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałabym prosić o pomoc w interpretacji mojego snu.

Śniło mi się, że prowadziłam autobus, w zasadzie autokar. Pamiętam, że był czarny i błyszczący, bardzo nowoczesny. Na początku byłam spanikowana, bałam się, ruszyłam powoli, bałam się każdego skrzyżowania. W pewnym momencie musiałam skręcić w lewo. Wiedziałam, że jadę za szybko. Czułam jak autobus przechyla się na zakręcie, ale się zmieścił. Jechałam dalej. Gdy dotarłam do celu, szukałam miejsca, żeby zaparkować. Ale albo bałam się zaparkować tyłem, albo w wybranym przeze mnie miejscu nie można było zaparkować. W końcu znalazłam miejsce, a gdy otworzyłam drzwi autobusu, wysiadło z niego kilkoro dzieci, o których zupełnie nie miałam zielonego pojęcia. Byłam jednak z siebie dumna, że udało mi się dojechać na miejsce. Mimo to obudziłam się spięta.

Z góry dziękuję za pomoc w interpretacji

Pozdrawiam

Bellugia

Napisano

Prowadzenie samochodu oznacza trzymanie spraw mocno w swoich rękach i kierowanie swoim życiem. Fakt, że wymyka się spod kontroli, jest zapowiedzią problemów i sytuacji, w której dużo będzie zależało od Ciebie. Problemy mogą być związane z jakąś kobietą (energią żeńską). Pomyślne parkowanie może oznaczać korzystne zakończenie problematycznej sytuacji.

Prowadzenie autobusu w odróżnieniu od auta osobowego zwraca szczególną uwagę na pasażerów. Dzieci symbolizują nasze wewnętrzne dziecko: całą spontaniczność, ciekawość świata, potrzeby emocjonalne. Zapomniałaś o dzieciach, które były Twoimi pasażerami w podróży. Być może fakt, że trzymasz życie mocno w garści, nie pozwala Ci pamiętać o wewnętrznych potrzebach emocjonalnych. Trudno Ci dotrzeć do pokładów spontaniczności i zgubiłaś gdzieś ciekawość świata, a Twoja nieświadomość przypomina o tym, że te wartości ciągle są w Tobie i ciągle Ci 'towarzyszą'.

Ten sen nie jest łatwy do interpretacji, ale mam nadzieję, że pomogłam.

Pozdrawiam

Iza