Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zarejestrowałam się ta tym forum bo mam nadzieje że któryś z użytkowników będzie w stanie odpowiedzieć choć częściowo na moje pytanie.

Mianowicie od ponad roku jestem zakochana w moim przyjacielu, i mniej więcej od tego czasu zaczęło się ze mną dziać coś dziwnego. Dawniej rzadziej, a teraz coraz częściej na skutek jego dotyku (zwykłego, pozbawionego jakiegokolwiek erotycznego podtekstu), albo słów (kiedy wyraża prawdziwą troskę o mnie, albo ukazuje zaangażowanie w naszą przyjaźń) przez moment strasznie boli mnie brzuch. Jakby ktoś szybko ciął mnie nożem mniej więcej od pępka w dół. Nie jest to przyjemne odczucie, nie sądzę by było jakąś zmodyfikowaną wersją "motylków w brzuchu", a przy tym jest niezwykle silne.

Najpierw to ignorowałam, aż w końcu za niemal każdym razem gdy ma miejsce któraś z wymienionych wyżej sytuacji. Wtedy zaczęłam szukać czegoś podobnego w internecie, jak zwykle kiedy dzieje się coś czego nie rozumiem i zaskoczona zauważyłam ze internet, niezawodny dotąd, milczy. Nawet szukanie po angielsku nie przyniosło żadnych sensownych rezultatów. Jedynym tropem są dla mnie czakry, ich umiejscowienie- ból zaczyna się od splotu słonecznego i kończy się mniej więcej w czakrze sakralnej.

I to jest moje pytanie- czy możliwe jest że jakieś zablokowanie/budzenie się czakr może wywoływać takie reakcje? Czy może to po prostu jest taka budowa mojego ciała i nie należy przenosić tego na wymiar duchowy? Dodam że mój przyjaciel nie wie o moim uczuciu, a ja tłumie w sobie wszelkie mogące zmienić ten stan zachowania.

Pozdrawiam.

Napisano

Twój stan emocjonalny może tylko nasilać już istniejącą chorobę. Najpierw udaj się do lekarza pierwszego kontaktu i opowiedz mu o swoich dolegliwościach, jeśli nie znajdzie żadnych fizycznych przyczyn Twoich problemów i stwierdzi, że mogą one mieć podłoże psychosomatyczne, wtedy możesz zacząć doszukiwać się innych przyczyn.

Napisano

tak moze sie objawiac silny stres - piszesz, ze tlumisz emocje

tez polecalabym wizyte u lekarza, dluotrwaly stres zaowocuje w koncu jakas choroba - oby nie, moze rozmowa z psychologiem pt jak sobie radzic ze stresem w takiej sytuacji

byc moze bedzie tez potrzebne leczenie/wspomaganie farmakologiczne

• 2 tygodnie później...