Skocz do zawartości

sielanka, a po chwili kolosalna zmiana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przybywam z prośbą o wyjaśnienie dla mnie mojego snu. Próbowałem sam go rozwikłać, ale ni jak nie potrafię.

Sen się zaczyna od tego, ze jestem z dziewczyną (nie wiem, kto ale wiem, że to ma luba (chociaż nie aktualna)), czuje radość, spokój i tego typu emocje/uczucia, jest świetnie, później rozchodzimy się, ja gdzieś idę, ona tez. Do tego momentu świat wydaje się mieć naturalne barwy, jest piękny dzień. Od tego momentu nie tylko barwy się zmieniają z ciepłych na zimne, ale i pogoda - zaczyna padać deszcz, robi się zimno. Słyszę jej krzyk i biegnę do niej, jest ranna, zaczynam odczuwać lęk, w okolicy słychać wybuchy, wiec próbuję ją zabrać gdzieś (nie wiem gdzie) <tu nie pamiętam> później pamiętam, że stoję już sam, czuje smutek, zal, wściekłość, czuje zapach krwi, ona leży tu, lecz nie ma jej. Chwile później kolejny wybuch, chaos i mam wrażenie, że świat się kończy, robi się ciemno i się budzę. Chwilę po przebudzeniu odczuwam jeszcze lęk, zamotanie i mam wątpliwości, czy to był sen..

Nie wiem, czy mój wiek jest potrzebny do interpretacji, ale jeśli tak to proszę.. Mam 21 lat.

Napisano

Witam!

W swoim śnie poznajesz swoją animę - wewnętrzną kobietę - i na samym początku poznajesz jej sposób poznawania świata- zmysłowość, delikatność, miłość, ale do akcji wkracza twoja druga osoba -animus wewnętrzny mężczyzna i przedstawia ci swój świat czyli świat siły i przemocy to nam mężczyznom wypada walczyc i poznawać takie uczucia jak wściekłość chęć zemsty a ze względu na nasze męskie zajęcia zapach krwi nie jest nam obcy. Ale co to dla ciebie ozanacza, otóż podejrzewam że jak na meżczyznę jesteś dosyć wrażliwy i "delikatny" - twoja wenetrzna anima "poglądami" jest ci bliższa, ale ( bo jest zawsze jakieś ale) społeczność wymaga od nas czego innego bo widział ktoś wrażliwego i płaczącego mężczyzne no chyba że jest poetą (ale i tu zwróć uwagę na postrzreganie artystów przez mężczyzn- przynajmniej podejrzenie o inną orientację, a do szacunku to juz daleko). Co ci mogę poradzić nie zabijaj swojej animy meżczyżni wrażliwi mają wiele talentów, których brakuje ich "męskim" kolegom, bardzo dobrze rozumieja kobiety i to nie raz bez słów przez co są dla nich idealnymi partnerami - do tańca i do różańca, pozatym świat postrzegany ocami animy i animusa w proporcjach 50/50% jest przedewszystkim piękny i dający wiele satysfakcji z życia.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Rozumiem i dziękuję za odpowiedź. Ale mam kolejne pytanie związane z tym. Czy istnieje możliwość, na przykład przez medytację, by spotkać znów animę i animusa? Czy pozostaje tylko czekać, by sami się pojawili?

Napisano

Skoro są częścią mnie, chciałbym ich spotkać. Może przez poznanie ich, lepiej poznam i siebie.

Napisano

To było pytanie z serii podchwytliwe.

Spotykasz ich w kazdej swojej czynności, zmusiłem cię do przemysleń i refleksji - sprawa animy, wysławeś wiadomość - działanie to za to animus itd. W momęcie jeżeli się zorienujesz co w twoim życiu stanowi częsść żeńską bierną a co czyną męską życie staje się bardziej wytłumaczalne a co do medytacji to początek rozmów ze samym sobą animą i animusem razem wzietymmi.

pozdrawiam

Sławomir

Napisano

Rozumiem, dziękuję za odpowiedź. Proszę o zamknięcie tematu.

Pozdrawiam.