xxxanja Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Witam, mam 17 lat. Chyba dwa dni temu śniło mi się, że obudziłam się we własnym łóżku bez obu przednich górnych zębów. Płacząc poszłam do kuchni gdzie siedziała moja mama i siostra. Płakałam i krzyczałam, że nie chcę iść w takim stanie do szkoły. Cały czas przesuwałam językiem po szparze. Mama spokojnym tonem powiedziała, że mogę nie iść do szkoły i że zrobimy aparat ze wstawianymi zębami na miejsce tych nieobecnych. Wtedy wstałam od stołu, poszłam do drzwi wejściowych i na szafce, gdzie zwykle stoją buty (w śnie ich nie było, leżała tylko smycz psa, która zawsze tam leży) znalazłam moje dwa zęby. Jeden był złamany i wyglądał jak jakiś pazur kota. Wzięłam je oba w ręce i zaniosłam mamie. Wtedy się obudziłam. W większości senników oznacza to chorobę albo śmierć bliskiej rodziny. Mieszkam z mamą, siostrą i dziadkiem. Bardzo proszę o pomoc. I z góry dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawomir Posted November 28, 2012 Share Posted November 28, 2012 Witam! Ach te senniki i straszenie śmiercią. Jeżeli byłaby to prawda to na tym forum nikogo by juz nie było. Wypadające zęby to przedewszytkim ostrzeżenie przed jakąś stratą czasami chodzi o zdrowie, czasem o stratę przyjaciela na skutek nie porozumień a czasem takie sny są wywołane jakimiś przeżyciami które nam zapadają w podświadomość. Jak to wygląda w twoim przypadku postaram ci to przybliżyć a wtedy sama domyślisz się zanczenia snu. Przebudzenie to symbol zaczynania czegoś, czegoś cyklicznego jak np: wychodzenie do szkoły, przygotowywanie się do innych czyności które w normalnym życiu cyklicznie wykonujesz. Budzisz się bez dwóch przednich zębów - co symbolizuje że poniosłaś jakąś stratę - utraciłaś zęby w czasie snu co może oznaczać że przykre wydarzenie miło już miejsce a to jest tylko "echo" przykrych wydarzeń ale nie koniecznie. Piszę to dla tego że udajesz się do kuchni a w snach jest to symbol mówiący o posialniu naszego organizmu zaś w twoim przypadku może wskazywać na nieprawidłowe żywienie czyli przycznę wypadjaćych zębów. Jak do damy do tego wymiar czasowy o którym wsponiałem przy omawianiu przebudzenia może to oznaczać niprawidłową dietę wyniszczającą twój organizm np; odchudznie. W kuchni siedzą mama i siostra - siedzenie to symbol statyczny ukazujący nam to że bliskie ci osoby widziały twoje nieprawidłowe "zachowanie" i nie zareagowały. Zwroć uwagę że również usiadłaś przy stole czyli również zajęłaś postawę statyczną, bierną. Stół kuchenny jest powtórzeniem symbolu kuchni jako pomieszczenia i ma to samo znaczenie. Twoja mama cię pociesza że można jeszcze temu zaradzić i proponuje aparat to symbol czygoś sztucznego jak suplement diety lub inny specyfik jak widać po twoich żebach które znalazłaś to nie załatwia to wszystkiego bo jeden ząb jest wykruszony - czegoś organizmowi brakuje i należy to uzupełnić. Tak ja widzę twój sen już chyba nie jest tak strasznie? Pozdrawiam: Sławomir 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xxxanja Posted November 29, 2012 Author Share Posted November 29, 2012 dziękuję bardzo za szybką odpowiedź. Nie spojrzałam na ten sen z tej strony. Rzeczywiście straciłam przyjaciółkę i może to być to 'echo' tego zdarzenia, o którym wspomniałeś. Jeszcze raz dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts