Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kaplan :) Masz widok na kościół, albo zabytkowy obiekt, może miejsce jakiejś pamięci. Cmentarz wykluczam :)

Napisano

Nic z powyższych.

Odpowiedź jest banalna.

Uważam, że nie macie złych kart.

Napisano

Spróbuję jeszcze raz - muzeum (arcykapłan) powstania, jakieś wojenne (7 buław).

Napisano (edytowane)

Kochane Wróżki,

niebawem będziecie wiedzieć gdzie mieszkam ;-), bo świetnie wskazałyście okolice.

Odpowiedź wydaje się prosta.

Edytowane przez Grahanka
Napisano
budynek mieszkalny obok? widzisz inny blok?

Tak, widzę dach innego budynku i jego kominy. Oprócz tego widzę niebo :-)

wiedzma.marta89 dziękuję za wybawienie do tej zagadki, Twoja kolej ;-) Buźka

Napisano

Dziękuję Grahanko:) Czyli mój Rycerzyk fajnie pokazał.

Moja zagadka: Dzisiaj rano zadzwoniła do mnie mama i przekazała wiadomość dotyczącą mojego brata. Pytanie: Czego dotyczyła ta wiadomość? O czym mama mnie poinformowała?

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Król Mieczy, może miał doczynienia z prawem, szpitalem? kontakt z jakimś mundurowym, policjantem czy lekarzem. Trudno mi powiedzieć z jednej karty czego mogłą dotyczyć wiadomość.

Napisano

To nie to. Król mieczy pokazał jego ale jest informacja w tej karcie.

Napisano

Paź pałek - brat się zakochał lub oświadczył się dziewczynie. Przygotowuje zaproszenia na ślub, wyznaczył datę ślubu.

:-)

Napisano

Ma propozycje innej pracy i ma wątpliwości którą z nich wybrać. Jest niezdecydowany.

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Może zdał egzamin np na prawko? ;)

Gość anhana
Napisano

o podróży wyjeździe, rycezr mieczy bardzo dynamiczny :D jest, wyjazd do innej miejscowości

Napisano

Tak to wiązało się ze zmianą miejsca, ale nie o to chodzi

Gość anhana
Napisano

przeprowadzka ? :P, przewiezienie komus rzeczy

Napisano

Tak przeprowadził się ale dlaczego. Przeprowazka jest konsekwencja

Napisano
Ze wzgledu na kobiete, krolowa denarow

Tak, rozstał się z narzeczoną. Anhana na Ciebie zawsze można liczyć:) :*

Gość anhana
Napisano

hehe :D czasami mi się uda zabłysnąć. :)) No to moje pytanko: Jaka niespodzianka dotarła do mnie pod koniec lutego? Chodzi mi dokładnie co to było. Dostałam to coś od znajomego.

Gość anhana
Napisano

No tak były to życzenia, ale na czymś i o ten element mi konkretnie chodzi.

Napisano

ale to konkretny przedmiot czy po prostu kartka? czy te życzenia były na jakimś przedmiocie napisane?

Gość anhana
Napisano

to jest coś konkretnego i na tym są napisane też życzenia ale nie chce za duzo podpowiadac bo mozna trafić strzelając :P

Gość anhana
Napisano

a jaką masz talie, bo obrazki mogą duzo powiedziec :D

Napisano
a jaką masz talie, bo obrazki mogą duzo powiedziec :D

Rider......

Gość anhana
Napisano

Villandra - są wpisane ale nie w książce, chociaż w pewnym sensie ta ksiazka naprowadza

Napisano

Ten księżyc mój... a może na albumie na zdjęcia, pasowałoby tez do tej 3 pucharów, może jakieś wspólne chwile

Gość anhana
Napisano

To nie jest ksiażka ani album, i ksiązka pozostaje nadal bardziej naprowadzająca, ten księżyc również naprowadza w pewnym sensie :P

Napisano

to może jakiś długopis, pióro albo karty, kalendarz...

Gość anhana
Napisano
to może jakiś długopis, pióro albo karty, kalendarz...

Nie :) To coś jest zrobione własnoręcznie

Napisano

oj no nie wiem, ale to jakiś rodzaj sztuki, jakieś rękodzieło ?

Napisano

Ksiezniczka Denarow -figurka przestawiająca kobiete ?

Gość anhana
Napisano

To nie figurka przedstawiająca kobietę. Ani zadne z wymienionych :) Gracie dalej czy za trudne ?

Gość anhana
Napisano

Chodzilo mi konkretnie o origami, Villandra twoja kolej bo byłas najbliżej chyba :D, nie męczmy już tematu.

Napisano

ło matko a w życiu bym nie zgadała, chociaż karty uparcie pokazywały mi książki, zeszyty czyli papier ale nie poszłabym w tym kierunku :)

nad zagadką muszę pomyśleć, chyba że ktoś ma gotowy pomysł to nie mam nic przeciwko :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

W poniedziałek rano uczestniczyłam w pewnym wydarzeniu. Co to za wydarzenie?

• 2 tygodnie później...
Napisano

Król Monet wydarzenie jakieś w pracy bo monety to finanse rozmowa z szefem?

Napisano

2 denary

Byłaś świadkiem jakiegoś handlu, targowania się, licytacji. Mogła to być obrona pracy mgr. Oczytanie wyników egzaminu. Zdobycie dyplomu kwalifikacji.

Napisano

As mieczy. To była narada, burza mózgów. Mogłaś uczestniczyć w prezentacji, albo odczycie. Poważna rozmowa, podjęcie decyzji. Wizyta u lekarza, zabieg.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Ostatnia zagadka była miesiąc temu i wciąż nie ma odpowiedzi... Czy mogę rozruszać nieco ten temat i zadać własną?

Jaki przedmiot dostałam od swojej mamy na urodziny?

Napisano

Wieża - coś kolorowego, co stawia świat na głowie, może gotowy obraz? Jakaś abstrakcyjna rzecz... Może to być również świeca, żyrandol, albo farby do malowania.

PS. Wszystkiego dobrego z okazji urodzin :)

Napisano

Rycerz Mieczy. Ozdobny notatnik lub eleganckie pióro. Coś do komunikowania się: telefon, pager; lub do surfowania po internecie: netbook, tablet.

Napisano

Wydaje mi się, że większy sens to będzie miało, jak kartę wyciągnie osoba zadająca zagadkę, a nie każdy swoją ;d

Napisano

4 miecze

- karnet do spa, masaż, zabiegi upiększające, maseczki itp

- perfumy

- kołdrę + poduszki lub pościel, poszewki

- dywan

- papugę

- kolczyki, biżuterię.

:-)

Napisano
Wydaje mi się, że większy sens to będzie miało, jak kartę wyciągnie osoba zadająca zagadkę, a nie każdy swoją ;d

Z pierwszego posta:

1. osoba wskazana jako zwycięzca zadaje zagadkę

2. Reszta uczestników losuje kartę. Wyciągamy tylko jedną kartę, każdy swoją.

3. Na jej podstawie odpowiadamy na zadane pytanie. Należy też podać dla wspólnej nauki co to za karta.

4. Wygrywa osoba wskazana przez prowadzącą turę, która podała satysfakcjonująco dokładną odpowiedź.

5. W nagrodę prowadzi następną turę, czyli zadaje kolejna zagadkę, czyli pyta o coś, czego wynik jest znany.

Ćwiczenie o którym mówisz, w którym to wygrany wyciąga kartę, jest tutaj: http://www.ezoforum.pl/aewiczenia-i-warsztaty-z-tarota/78183-aewiczonko-z-karta-w-sejfie-kim-jestem.html

Jutro wieczorem dam odpowiedź na swoje pytanie :)

Napisano

Królowa kielichów - książkę motywującą, psychologiczną, coś w ten deseń. albooo biżuterię, lańcuszek np!

Gość grimmoire
Napisano

IX Pustelnik - dostałaś lampkę/lampion lub coś innego co Cię "rozjaśni" dosłownie, jasna - biała/żółta sukienka :]

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

9 MIECZY

Może mama dała Ci pieniądze?

Może masz chwilowo jakieś zmartwienia związane z wydatkami, co spędza Ci sen z powiek a mama jak to mama okazała Ci wsparcie finansowe. ;-) jeśli nie to, to może nową pościel hihi

Napisano

Uwaga, zgodnie z obietnicą, rozwiązanie zagadki... To była...

BROSZKA ZE SREBRA :)

Myślę, że najbliżej była... Anhana. Dlaczego? Ponieważ przyznam skrycie, ale marzyłam od jakiegoś czasu o pięknej broszce, taka ozdoba kojarzy mi się z damą. Będę ją ubierać, bo mam zamiar wrócić na pewne wydarzenia, na które wyjściowy wygląd i najbardziej kobieca rzecz - sukienka - są wskazane :) Myślę, że Królowa mogła dobrze odzwierciedlać kobiece, eleganckie ozdóbki.

Napisano

Ale numer. Ta królowa kielichów kojarzy mi się bardzo mocno z moim sygnifikatorem. Jak ją wyciągnęłam, nie wiedziałam z czym skojarzyć, ale w końcu pomyślałam, że skoro to mój sygnifikator to może chodzi o to, że dostałaś coś podobnego, co ja, na swoje urodziny, dlatego napisałam o łańcuszku srebrnym i jak widać karty podpowiedziały najlepiej jak potrafiły! Bo chyba żadna inna karta by mnie nie naprowadziła na biżuterię, a tym bardziej na broszkę.

Moja zagadka: Co kupiłam sobie w niedzielę w galerii handlowej?

• Maestro
Napisano

Koło Fortuny

Kupiłaś sobie tableta lub zegarek na rękę.

Napisano

Rycerz Buław.

Hmmmm... Coś związanego z aktywnością, mocno energetyzującego.

Jakiś sprzęt do uprawiania sportu albo... paczka dobrej kawy? :icon_smile:

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

6 kielichów, więc ja skojarzyłam to z jakimś kosmetykiem hm może perfum? :-)

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Hm ramka na zdjęcie? obraz czy album na zdjęcia? :-D

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

To już nie wiem co :D koronę na głowę i kieliszki, lampki do wina hehe

Gość anhana
Napisano

hahha niestety też nie, koronę kupię następnym razem:p

Gość anhana
Napisano

dziecko z galerii handlowej :rofl: to już byłby koniec świata :)

Gość anhana
Napisano

To nie są miski ani naczynia, to o co pytam nie jest z metalu ani drewna ani plastiku :D

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Sama sobie kupiłaś kwiaty :-D

Gość anhana
Napisano

Nieee, dobra już powiem, kupiłam sobie krótkie spodenki w kwiatki z wysoką talią :D więc ta 6 kielichów pasowała :) Maryja Magdalena wyznaczam Ciebie :)

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

O! w ostatniej odpowiedzi, coś mi świtały kwiaty, dlatego tak napisałam, ale nie podejrzewałam że na spodenkach hehe :-D

Ok. To moje pytanie jest takie :

Co planuję zrobić dnia 06.06.2015r.

Napisano

Cesarzowa

Planujesz udać się w luksusowe miejsce - do spa, na elegancki obiad, egzotyczny wyjazd, albo w miejsce związane ze sztuką - na wystawę, koncert.

• Maestro
Napisano

7 kielichów 2 kielichów Sprawiedliwość

Planujesz spotkanie z kimś ważnym dla Ciebie kogo kochasz lub bardzo lubisz, możliwe, że przy winku/piwku, w każdym razie przy alkoholu, to może byc jakaś rozmowa istotna dla Ciebie:)

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Inez jesteś bardzo blisko ;-)

Jeśli do jutra, nie będzie chętnych do odpowiedzi na moje pytanie, to podam odpowiedz.

Napisano

Mag

To Ty będziesz w centrum uwagi, będziesz przemawiać i dzielić się wiedzą, może też prowadzić prezentację, na której będziesz coś pokazywać.

Gość MaryjaMagdalena
Napisano

Podaję odpowiedź. 6 czerwaca wyprawiam urodziny dziecku :-D ale że Ojciec dziecka ma urodziny 3 dni później, to impreza będzie połączona. Dzieci szampan bez alkoholowy, starsi szampan z %.

INEZ była najbliżej rozwiązania zagadki, więc ją typuję do zadania kolejnego pytania.

• Maestro
Napisano

Moja zagadka jest banalna. Ostatnio czytałam książkę. Co to za książka, tzn. o czym,jaka jest jej tematyka?

Gość MaryjaMagdalena
Napisano (edytowane)

GWIAZDA, PUSTELNIK, 4 KIELICHÓW

Nie wiem, ale Gwiazdabyła w pozycji odwróconej, więc może tematyka związana z życiem, może z miłością, ale trudną miłością, bardziej taka pouczająca ta książka, mi to się w ogóle z psychologią kojarzy hm może jakieś tam wskazówki mądre rady czytałaś? ;-D

Edytowane przez MaryjaMagdalena
Napisano

8 Kielichów

Powieść drogi? Znaczy się akcja opiera się na motywie bardzo długiej podróży bohatera.

Być może liczne opisy pustkowi, otwartego morza, szczytów gór, wolnej przestrzeni.

Napisano

10 denarów

(Mam na niej smoka, zamek i panią w zielonym, ta karta pokazała mi fantastykę kiedyś.)

Czytasz powieść typu fantasy i/lub sagę rodzinną.

• Maestro
Napisano

Żadna z Was wprost nie zgadła, ale MaryjaMagdalena wyjęła idealne karty:)

Ta książka to :"Czarny Anioł", czyli opowieść o Ewie Demarczyk - czyli karta Gwiazdy, która jak wiemy wycofała się z życia publicznego Pustelnik, 4 kielichów mówi o niesnaskach, niedogadaniu się, "obrażeniu się" piosenkarki na środowisko artystyczne.

GWIAZDA, PUSTELNIK, 4 KIELICHÓW

Nie wiem, ale Gwiazdabyła w pozycji odwróconej, więc może tematyka związana z życiem, może z miłością, ale trudną miłością, bardziej taka pouczająca ta książka, mi to się w ogóle z psychologią kojarzy hm może jakieś tam wskazówki mądre rady czytałaś? ;-D

• 1 rok później...
Napisano

Wątek umar... sprobuje go reanimować...

Jutro o 17.00 mam spotkanie, z kim?

Napisano

9 Denarów będę zgadywać. Z kimś, kto chce Ci sprzedać coś atrakcyjnego lub z kimś kto się lansuje na osobę sukcesu, majętną i szczęśliwą.

• Maestro
Napisano

9 kielichów

Z jakimś singlem/singielką, z kimś-- kogo lubisz, w czyim towarzystwie lubisz przebywać, dołożyłam as monet/10 mieczy - spotkanie chyba dotyczące szybko dokonanej transakcji, ew. moja kolejna myśl z jakims artystą, od którego otrzymasz autograf ;)

Napisano

Galatea nie, ale tej osobie będę musiała za coś zapłacić

Inez to nie singiel, ani singielka, karty które dociagnelas mogą dotyczyć spotkania, można powiedzieć, ze ta osoba po części jest artysta, ale niedoslownie

Napisano

Wisielec - lekarz ortopeda albo ktoś kto uprawia jogę, medytację.

• Maestro
Napisano
Galatea nie, ale tej osobie będę musiała za coś zapłacić

Inez to nie singiel, ani singielka, karty które dociagnelas mogą dotyczyć spotkania, można powiedzieć, ze ta osoba po części jest artysta, ale niedoslownie

Robiłas makijaż permanentny lub tatuaż :)