Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Myślę, że wczoraj dużo rzeczy robiłaś. Bardzo ogólne pytanie, a tylko jedna karta.

Ósemka mieczy:

1. Wydarzyło się cos ważnego podczas podróży lub w miejscu takim jak dworzec, port, lotnisko, skrzyżowanie. To był zbieg okoliczności.

2. Ktoś pokrzyzował Ci plany i musiałaś zostac w domu, tego dnia pisałaś coś albo czytałaś, opiekowałaś się chorym człowiekiem, który nie mogł się ruszać.

Brawo!!! Przekraczałam granicę bez waluty. Wszystkie kantory po Polskiej stronie były zamknięte. Gratuluję! Zadajesz.

Napisano

Dziękuję :)

Ot takie pytanko:

Sąsiad chce sprzedać swoją działkę. Jaka jest cena wystawionej działki?

• Maestro
Napisano

Cena : papież. Powiedziałabym, że rozsądna, strzelam 80 tysięcy, bo taka suma mi do głowy przyszła;)

Napisano (edytowane)
Dziękuję :)

Ot takie pytanko:

Sąsiad chce sprzedać swoją działkę. Jaka jest cena wystawionej działki?

3 mieczy - 30 tyś., myślałam, też o 300 tyś., ale przy tej karcie nie wiem do końca; jeszcze jest opcja, że 61 tyś. bo to numer tej karty.

Edytowane przez Lee_Loo
Napisano

Villandra, właściwie jeszcze na Ciebie czekałam! :D Gratulacje! Sąsiad wystawił działkę za 800 000 i tak jak napisała Inez, nie jest to wygórowana suma. Takie stawki obowiązują w tym rejonie miasta. Działka ma 800m2. Myślałam, że bez podpowiedzi sie nie obędzie. Oddaję pałeczkę Villandrze.

• Maestro
Napisano
Villandra, właściwie jeszcze na Ciebie czekałam! :D Gratulacje! Sąsiad wystawił działkę za 800 000 i tak jak napisała Inez, nie jest to wygórowana suma. Takie stawki obowiązują w tym rejonie miasta. Działka ma 800m2. Myślałam, że bez podpowiedzi sie nie obędzie. Oddaję pałeczkę Villandrze.

Kurcze, mi się kołatało w głowie 80.000 , szkoda, że podświadomość jedno zero mi zabrała;))

Napisano

To prawda, że byłaś blisko, a jednocześnie daleko. Zadziwiła mnie Twoja odpowiedź, tylko z karty Papieża. Masz świetną intuicję. Gdybym podpowiedziła, że jest to działka w dużym mieście propozycje sum w Waszych postach byłby większe. Ja sama, z ciekawości, zapytałabym ile zer posiada suma ;) Dziękuję za posty.

Napisano

O jacie no to jednak jest moc :), no niezła cena, wydawała mi się nieprawdopodobna ale napisałam...

Moje pytanko

Dziś rano, w drodze do pracy spotkało mnie coś nieoczekiwanego. Co to było?

Napisano

Moc - obszczekał Cię pies ;)

Wypadła mi 3 miecze w trakcie tasowania - zaczepił Cię bezdomny?

Napisano
Moc - obszczekał Cię pies ;)

Wypadła mi 3 miecze w trakcie tasowania - zaczepił Cię bezdomny?

nie, nic z tych rzeczy :) ale karty można by podciągnąć do tego zdarzenia

Napisano

Król Kielichów - spotkałaś znajomego mężczyznę, może kolegę z pracy

Napisano
6 mieczy

ktoś oblał Cię wodą?

10 mieczy - mała stłuczka samochodowa, zderzenie

Król Kielichów - spotkałaś znajomego mężczyznę, może kolegę z pracy

no też nie

dodam, że jechałam samochodem i...

Napisano

10 Mieczy - potrąciłaś kogoś, może psa, rozjechałaś ptaka, wiewiórkę, kota, albo tylko przemknęli Ci pomiędzy kołami i napędzili stracha.

• Maestro
Napisano

To może 6 mieczy pokazała, że jadąc samochodem omal do rzeki nie wpadłaś?

Napisano

To może podrywał Cię facet jadący samochodem obok albo jakiś pracownik drogowy;)

Napisano

Tak, jak niektórym powyżej, również wyciągnełam 10 Mieczy - to musiało byc coś nieprzyjemnego. Nastąpiło nagłe nieszczęscie, śmierć, trup, pogrzeb. Coś wskoczyło Ci pod koła i odebrałaś mu zycie, mysle o zwierzaku, nie lubię kotów, więc zakładam, że to był kot ;) Karta też może zwiastować ulewę albo piorun, ale dziś wszędzie miało świecić słońce, tak też obstawiam tego martwego kocura. Z przełożenia wyszła mi tez 3 Mieczy, czy jak nic zgon.

Napisano
10 Mieczy - potrąciłaś kogoś, może psa, rozjechałaś ptaka, wiewiórkę, kota, albo tylko przemknęli Ci pomiędzy kołami i napędzili stracha.

No to może jadąc samochodem zobaczyłaś exa?

To może 6 mieczy pokazała, że jadąc samochodem omal do rzeki nie wpadłaś?

To może podrywał Cię facet jadący samochodem obok albo jakiś pracownik drogowy;)

Tak, jak niektórym powyżej, również wyciągnełam 10 Mieczy - to musiało byc coś nieprzyjemnego. Nastąpiło nagłe nieszczęscie, śmierć, trup, pogrzeb. Coś wskoczyło Ci pod koła i odebrałaś mu zycie, mysle o zwierzaku, nie lubię kotów, więc zakładam, że to był kot ;) Karta też może zwiastować ulewę albo piorun, ale dziś wszędzie miało świecić słońce, tak też obstawiam tego martwego kocura. Z przełożenia wyszła mi tez 3 Mieczy, czy jak nic zgon.

o rany, nie było żadnych trupów ani exa ;), no ale fakt dziwne Wam karty wychodzą aż zaczęłam się zastanawiać...

dodam, że zostałam zatrzymana...

Napisano

No to działając dalej z moją kartą Moc: przekroczyłaś prędkość i dostałaś mandat (3 miecze, które wypadło)?

Napisano
No to działając dalej z moją kartą Moc: przekroczyłaś prędkość i dostałaś mandat (3 miecze, które wypadło)?

zaliczam :)

Zostałam zatrzymana przez policję do kontroli i okazało się że jechałam bez świateł (dzień wcześniej mąż coś robił w samochodzie i je wyłączył). Na szczęście skończyło się tylko na pouczeniu :).

Pearl zadajesz :)

Napisano

Moc - wszystko jasne, kupiłas nowe ubranko. To nie było przypadkowe kupno, to coś o czym marzyłaś od dawna. Nie byłaś zdecydowana i małaś problem z wyborem. Jakiego typu to jest ubranie, trudniejsza sprawa. Myśle, że wygodne, to będzie coś kobiecego, z dekoldem lub ciepły płaszcz z dodatkiem futerka. Bo przyszło mi też do głowy, że mogłaś kupić czworonożne zwierzę do domu. To mogło byc też bardzo wykwintne jedzonko, ale tż możliwość skreślam. W każdym razie kupiłaś cos, co poprawiło ci nastrój. Raczej szybko ochłoniesz.

• Maestro
Napisano

3 buław

- bilet na samolot, lub ogólnie na podróż

- wycieczka zagraniczna, np.last minute?

Napisano

Nie ubranie.

Inez, ciepło, to faktycznie coś związanego z transportem, przemieszczaniem się. Coś bardziej przyziemnego niż samolot i jakieś wojaże ;)

Napisano

Analizując dalej kartę, którą dla Ciebie wyciągnełam - MOC:

wykupiłaś kupon do salonu spa, jakieś zabiegi, ewentualnie karnet fitness klubu.

Napisano

Umiarkowanie - pozwala oszczędzić i związane z transportem, przemieszczaniem się - to może kupiłaś długoterminowy bilet na środek komunikacji miejskiej...?

• Lubię to! 1
Napisano

Umiarkowanie skojarzyło mi się z odpoczynkiem na łonie natury albo sanatorium :)

• Maestro
Napisano

Kupilaś samochód, lub bilet miesięczny:)

Napisano
Umiarkowanie - pozwala oszczędzić i związane z transportem, przemieszczaniem się - to może kupiłaś długoterminowy bilet na środek komunikacji miejskiej...?

Byłaś pierwsza, tak, bilet miesięczny :)

Zadajesz.

Napisano

Udało mi się, pierwszy raz:):)

Moje pytanie: w jakim miejscu spędziłam ok 2 godzin dziś przed południem?

Napisano

Moc - u dentysty? :) albo na jakichś badaniach, przychodnia, szpital, klinika.

• Maestro
Napisano

Umiarkowanie

pierwsza myśl (bez kart) ogród botaniczny, poza tym uważam, ze na pewno w spokojnym miejscu, w jakimś pubie, kawiarni..siedziałaś w fotelu i popijałaś kawę

Napisano

4 denary - byłaś w pomieszczeniu gdzie były stoliki, nie byłaś sama, rozmawialaś z kimś. Rutyna, często tam bywasz. Jest tam ruch.

Napisano
Umiarkowanie

pierwsza myśl (bez kart) ogród botaniczny, poza tym uważam, ze na pewno w spokojnym miejscu, w jakimś pubie, kawiarni..siedziałaś w fotelu i popijałaś kawę

blisko:) ale to raczej miejsce nie należące do spokojnych:) chętnie bym dziś posiedziała we wspomnianych miejscach, ale to nie to:)

Napisano
4 denary - byłaś w pomieszczeniu gdzie były stoliki, nie byłaś sama, rozmawialaś z kimś. Rutyna, często tam bywasz. Jest tam ruch.

też blisko, często tam bywam i jest tam ruch:)

Napisano

Co do mojej Mocy, to jeszcze przyszedł mi do głowy dziekanat, konsultacje u jakiegoś wykładowcy, jakieś miejsce związane z uczelnią.

Napisano
Co do mojej Mocy, to jeszcze przyszedł mi do głowy dziekanat, konsultacje u jakiegoś wykładowcy, jakieś miejsce związane z uczelnią.

nie, to zupełnie nie to

Napisano

Z przelożenia wyszła mi też śmierć - park, las, cmentarz, duża przestrzeń.

Napisano
losowałam drugi raz i znowu ta MOC :) - biegałaś po parku?

Ceres - byłaś najbliżej, więc zaliczam:) byłam ze swoim dzieckiem na placu zabaw w parku i biegał on, a ja za nim:)

Teraz Ty zadajesz:)

Napisano

4 buławy, w trakcie tasowania wypadł Kapłan: obrączki? albo coś związanego z domem, jakiś mebel może?

Napisano

suknia ślubna???

a jeśli jednak mebel to moją pierwszą myślą było łóżko ;)

Napisano

7 pucharów - to może coś związanego z wodą, może wymarzona nowa wanna? przychodzi mi do głowy też bojler, terma...

Napisano

to w takim razie stawiam na piec:) wypadła mi też Wieża - jakieś urządzenie się zepsuło i musiałaś kupić nowe.

• Lubię to! 1
Napisano
to w takim razie stawiam na piec:) wypadła mi też Wieża - jakieś urządzenie się zepsuło i musiałaś kupić nowe.

Jesteś prawie więc zaliczone, bo nie oczekiwałam, że ktoś precyzyjnie zgadnie opał na zimę :) ale dla domu, z wodą, bo kaloryfery ją mają, bojler też i jest piec :)

Zadajesz.

Napisano

moja zagadka: jaką książkę obecnie czytam, chodzi ogólnie o tematykę, gatunek?

Napisano

Król denarów - historyczna o jakimś szlacheckim rodzie lub coś o potentatach finansowych, bardziej współczesna powieść.

• Lubię to! 1
Napisano

10 Denarów - opowieść o jakieś sadze rodzinnej. O dziedzictwie, wielkim majątku, spadku. Sprawa w którą zaangażowana jest cała rodzinna. Chodzi o dom na wsi lub przedmieściu, ogromna posiadłość na łonie natury. Rodzinny interes.

Napisano

kochankowie - jakiś romans, historię miłosną

Napisano
Król denarów - historyczna o jakimś szlacheckim rodzie lub coś o potentatach finansowych, bardziej współczesna powieść.

Pierwsza odpowiedź i strzał w dziesiątkę:) Tak, to dokładnie to, historyczna opowieść o szlacheckich rodach, na okładce jest portret szlachcica - wygląda jak Król denarów z wąsiskami, hehe:)

Teraz Ty zadajesz:)

Napisano

Dziękuję.

Moje pytanie: co widnieje na tapecie w moim komputerze w pracy?

Napisano

A mi wyszła karta ŚWIAT, czyli naprawdę dużo możliwości. Spróbuje utrafić:

1. Piekna, seksowna, tańcząca, półnaga kobieta ;) Czarodziejka

2. Kwiaty

3. Lew, byk, orzeł

4. Wszechświat, konstelacje gwiazd, planety, droga mleczna itp...

5. Kula ziemska

6. Krajobraz z egzotycznymi krajami

7 Jakieś fantazy

Biorąc pod uwagę Twoją podpowiedź, obstawiam lwa :)

Napisano

Nie lew. Inne zwierzę. Ale w pozycji 3 miałaś ptaka, więc uznaję. To gołąb.

Gratuluję. Zadajesz.

Napisano

Wczoraj czułam dumę z efektów mojej pracy. Cóż takiego zrobiłam?

Napisano
Wczoraj czułam dumę z efektów mojej pracy. Cóż takiego zrobiłam?

Rycerz denatów - skończyłaś naukę jakiegoś działu, albo wykonałaś trudne zadanie z pracy. Myślę, że wiązało się to z pracą umysłową.

Napisano

Słońce - skończyłaś coś malować, rysować, możne jakiś obraz lub projekt

Napisano

Villandra - jestes bardzo blisko. Trudno z jednej karty zobaczyć konkretną sytuację. Odbyła się premiera teatralna z moją scenografią.

Napisano

Współczesna, o różnicach pokoleń, z tłem historycznym. Fajnie wyszło, dzięki :)

Napisano
W piątek wieczorem miałam gościa - kto to był?

8 Pucharów - ktoś, kto stracił lub odszedł z pracy, albo ktoś po nieudanym związku.

Napisano

3 MIECZE

Odwiedził Cie dorosły, zdecydowany mężczyzna (25-35lat), przyjaciel domu. Przyszedł podzielić się swoim kłopotem, który spędza mu sen z oczu (lub gadaliscie do późnych godzin nocnych). Użalał się nad sobą, potrzebował rozmowy, towarzystwa, wsparcia duchowego. LUB taka myśl, przyszedł pomóc Tobie przenieść coś cieżkiego.

Z zawodu, raczej wolny zawód, reporter, częste delegacje, nauczyciel.

Napisano

Ta 8 pucharów... Może to ktoś, kogo potrzebuje ciągłych zmian. Lubi podróże. Myślę, że to mężczyzna. Może pomiędzy wojażami postanowił Cię odwiedzić.

Napisano

też nie, to była kobieta

VI Mieczy - ktoś z kim dawno utraciłaś kontakt

utraciłam kontakt ale tylko chwilowo, na jakieś 2 miesiące i te karty co wyciągnęłyście - 8 pucharów, 3 miecze, 6 mieczy to właśnie takie tło naszych ostatnich relacji

Napisano
Kapłanka - może to była Twoja mama albo przyjaciółka

blisko ale jeszcze nie

Napisano
blisko ale jeszcze nie

6 Pucharów - koleżanka ze szkoły lub uczelni, albo z dzieciństwa.

Napisano
6 Pucharów - koleżanka ze szkoły lub uczelni, albo z dzieciństwa.

jeszcze nie to ale karta dobra :)

Napisano
Babcia, siostra, kuzynka?

tak, siostra :)

przez ostatni rok miałyśmy super kontakt, miała trochę problemów z samą sobą i pomagałam jej wyjść z tej sytuacji ale tak jak pisałam w ostatnich miesiącach coś się nagle popsuło między nami, w sumie tak bez przyczyny ale wszystko sobie wyjaśniłyśmy i mam nadzieję że znów będzie ok

Twoja kolej :)

Napisano

Dziękuję Villandra, zagadka niby łatwa i karty wszystkie odpowiednie, a trudna :)

Moje pytanie:

Co podarował mąż dzisiaj mojej mamie bez okazji?

Napisano

9 buław - pewnie pudło ale u mnie na karcie jest na pierwszym palnie samochód :), ewentualnie zegarek lub bransoleta

Napisano
9 buław - pewnie pudło ale u mnie na karcie jest na pierwszym palnie samochód :), ewentualnie zegarek lub bransoleta

Nie, a jakie masz karty, że 9 Buław jeździ samochodem?

Karta jest ok.

Napisano

Pagan - samochód stoi w drugim planie ale jest bardzo widoczny

to nie wiem, coś podłużnego, może laska, może coś do odpoczynku albo samoobrony... albo kwiat jakiś

Napisano

No nie... To nie jest materialny prezent, chociaż płacić za to trzeba.

Napisano

III Kielichów - jakąś wejściówkę, bilet, karnet na coś gdzie spędza się czas z innymi ludźmi, może wycieczkę, bilet do kina, teatru.

Napisano
III Kielichów - jakąś wejściówkę, bilet, karnet na coś gdzie spędza się czas z innymi ludźmi, może wycieczkę, bilet do kina, teatru.

Trafiony, zatopiony! :)

Bilety na koncert.

Zadajesz!