Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
czyli z wiekiem też mi poszło:))

Moja zagadka: Czym pasjonuje się mój narzeczony???

9 denarów - czyżby coś z finansami i ekonomią, biznesem? Ewentualnie filozofia, psychologia, zdrowy tryb życia.

Napisano

6 Monet - ekonomia, 5 Mieczy - sporty walki, 4 Puchary - literatura. Wypadło mi za dużo kart. Myślę, że ma liczne zainteresowania, a niektóre dopiero w sobie rozwinie. Taki człowiek - orkiestra :-)

Napisano
6 Monet - ekonomia, 5 Mieczy - sporty walki, 4 Puchary - literatura. Wypadło mi za dużo kart. Myślę, że ma liczne zainteresowania, a niektóre dopiero w sobie rozwinie. Taki człowiek - orkiestra :-)

Galu trafiłaś. Interesuje się sportami walki:-)

Napisano

Dziękuję. Teraz moja kolej :-)

Niedawno czegoś dowiedziałam się od przyjaciół o naszej wspólnej znajomej. Co takiego się dowiedziałam?

Napisano

as monet, 8 buław, diabeł, kapłanka - uuu... ciężko. może dowiedziałaś się o tym, że zdradziła partnera albo jakiś wyjazd związany z nowym miejscem zamieszkania.

nie wiem. daj znać czy dobrze jak nie to będę dlalej kombinować;(

Napisano

Sytuacja mnie też zaskoczyła. Kobieta po 40. Dwoje odchowanych dzieci. Nie zdradziła. Wręcz przeciwnie ;-) Może teraz zgadniesz... Z Twoich kart chyba też bym miała kłopot odgadnąć nowinę ;-)

Napisano

Chodzi. Ciaże? Przez chwilę o tym pomyślalam ale ten diabel...

• Lubię to! 1
Napisano

Ostatnio też mi diabeł wyszedł przy nowinach o ciąży, muszę nad tym pomyśleć:-)

Zagadka: jutro idę się z kimś spotkać, spotknie jest umowione. Czego dotyczy to spotkanie?

P.s.: kapnelam sie teraz że w tym wątku wyciagamy po jedej karcie, a ja wyciągnelam 4, poprawie sie:-)

Napisano

P.s.: kapnelam sie teraz że w tym wątku wyciagamy po jedej karcie, a ja wyciągnelam 4, poprawie sie:-)

Z jedną byłoby makabrycznie trudno :-)

2 Miecze. Idziesz zawrzeć rozejm, cokolwiek to znaczy :-)

Napisano

Mozesz jeszcze coś dopowiedziec? Rozejm to nie to slowo:-)

Napisano

4 pucharów . Dostalas cos czego ci brakowalo? Cos co mialo cie pocieszyc?

Z przedmiotami mam problem:-)

Napisano

Marutś, faktycznie tego nie mam. To u mnie jeszcze nie obrodziło, a mama ma od lat. To wiśnie. Twoja kolej!

Napisano

Paź denarów (pomocniczo Królowa Buław, Cesarz). Myślę, że jakaś rocznica związku.

Napisano

:-) To dobrze, bo muszę zmykać. Paź i ta para... Urodziny?

Napisano
Tak urodziny:-)

Twoje?

To teraz bardzo łatwe. Jutro przygotowuję od rana imprezę. Z jakiej okazji?

Napisano

6 pucharow urodziny dziecka albo rocznica poznania męza lub slubu

Napisano

Gdzie byłam dziasiaj popoludniu, wlasciwe dopiero wrocilam:-)

Gość anhana
Napisano

To jeszcze mi przyszedł na myśl koncert :) w związku z karta króla karo :D

Napisano

Koncert też nie, to coś bardzo przyziemnego. Trudno odczytac odpowiedz z jednej karty

Napisano

Z przełożenia miałam 7 Denarów. Może byłaś na działce, albo poszłaś do sklepu po chleb.

Napisano

:-) No to sobie pochodziłaś. Z Rycerzem Denarowym, albo do niego.

Gość anhana
Napisano

no to może byłaś u tego króla karo ? Dlatego wyskoczył mi :D- czyli u mezczyzny byłaś, energiczny żywiołowy, może żonaty

Napisano

Tak,mężczyzna faktycznie też tam mieszka ale brakuje mi pełni odowiedzi:-) tak żonaty

Gość anhana
Napisano

Obstawiam, że u swoich rodziców byłaś. Tylko to bardziej zgadywanie, bo karta wyszła jedna -mężczyzna, starszy, żonaty :)

Napisano

No u rodziców byłam:-) obie miałyście rację, więc niech zada ta która ma pomysł:-)

Napisano
Obstawiam, że u swoich rodziców byłaś. Tylko to bardziej zgadywanie, bo karta wyszła jedna -mężczyzna, starszy, żonaty :)

No właśnie trudno z jednej karty dlatego wolę normalne warsztaty:-)

Napisano

Odpowiem pózniej, jak będę miała wiecej spokoju:-) wieczorem

Napisano
Gdzie idę jutro około 12stej ?

Paz mieczy - egzamin, rozmowa?

Napisano

Za szybko się przemieszczasz :-) Nie nadążam tasować :-)

Koło Fortuny - zamek, kościół, kamienica, kawiarnia?

Napisano

As Buław - lekarz, dentysta, dermatolog, alergolog, otolaryngolog, przychodnia zdrowia.

Napisano

Uf... Napociłam się przy Twoim borowaniu...

Przeczytałam w niedzielę pewną książkę. Lekka, łatwą i przyjemną. Pytanie dotyczy bohatera. Kim był?

Powodzenia :-)

Napisano

Mogę spróbować?

Nie było skupienia wobec tematu, ot - Rybak / Rusznikarz? pierwsze skojarzenia

Napisano

paź mieczy - jakaś młoda osoba, może nie koniecznie pozytywna w odbiorze,(może dentysta:)))) u anhany w poprzedniej zagadce wyszedł mi ten paź, a tu się okazuje, że była u dentysty - w sumie pasuje)

Napisano

Nythiya niestety nie :-(

Marto Twój paź nawet mógłby pasować, ale jeszcze nie to.

Napisano

młody?? ale pytasz się o jego charakter, zawód ,czy co??:co_na:

Takie to właśnie odpowiedzi z jednej karty :)

Napisano

:-) Ten zawód wpływa na charakter. Pytam o zawód bohatera.

Napisano

Ciepło... jesteś już blisko. Wylosuj kartę pomocniczą.

Napisano

No to ja! :)

Mój narzeczony podpisał dzisiaj pewną umowę. Czego ona dotyczyła?

Napisano

3 Buławy. Podpisał umowę na internet, telefon, telewizję kablową albo współpracę.

Napisano

no i karta też nie bardzo mi wyszła: As buław - zaczynanie nowego życia??

Napisano

W pewnym sensie, jakby się zastosować to pewnie tak. Ale to nic duchowego, podpowiem. Bardzo praktyczna książka :-)

Napisano

jakiś poradnik? powiedz tylko czy ten as jest adekwatny do tematu

Napisano (edytowane)

Właśnie nie aktywność fizyczna. Owszem poradnik. As Buław? Żadna karta nie jest adekwatna. Może 9 Monet, a może 9 Pucharów, ale nie ma to związku z dostatkiem i posiadaniem. As Buław jeśli chodzi o sprawność tak, ale nie fizyczną.

Edytowane przez gala.tea
Napisano

Brawo! Dieta przeciwgrzybicza :-) Dokładnie chodzi o grzyby candida :-) A ogólnie w ogóle o odżywianiu.

Napisano

faktycznie trudne. nie mam pomysłu... no to może jakie mam zwierzątko?

Napisano

9 Buław. Gryzoń - szynszyl, chomik, koszatniczka, fretka.

Napisano

9 Buław. Gryzoń - szynszyl, chomik, koszatniczka, fretka, świnka morska, szczurek.

Napisano

niestety nie ale ta 9 to dobra karta pod pewnym względem. dobierz coś jeszcze

Napisano

A myślałam, że jak nie ma psa to tu nie będzie, a to obrona przecież. Jednak pies?

Napisano

tak to pies i dokładnie tak samo skojarzyłam jak zobaczyłam tą 9 buław