Skocz do zawartości

suppiluliumas13

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śnię. Jestem we wschodnich Niemczech w latach komuny, wokoło jakieś szare nrd-owskie bloki i jakieś głosowanie w stylu kto popiera Lenina (nie pamiętam hasła jakie było wotowane), chodziło o wyrazy jedności z ogółem. Po prawej stronie z okien bloków pojawiają się same niebieskie flagi i radosny okrzyk Hurra!!!, spoglądam na budynki po lewej i pośród błękitnych sztandarów ukazują się dwie czerwone. Na kilka sekund zapada zupełna cisza i widzę dwie młode kobiety uciekające przy jednym z bloków, padają strzały, jedna z nich upada, ale drugiej udaje się uciec za róg. Wtedy podnoszę karabin i strzelam do niej (nawet muchy bym nie skrzywdził) upada ale ciągle żyje, podchodzę i celuję w serce, pada strzał i przestaje się ruszać... brrrr budzę się i bardzo źle się czuję. Cały dzień próbowałem go sobie wytłumaczyć co może oznaczać ten sen, wywnioskowałem, że chyba chodziło o to, że nie zawsze to co myśli ogół jest słuszne, a ci którzy się przeciwstawiają są niszczeni, eliminowani, a ja zachowuję się jak ogół, bez względu na wszystko. Proszę o pomoc, bo sen bardzo odbiega od moich myśli i zachowań, nie wiem co o tym myśleć. Może kogoś już podobny sen równie przeraził jak mnie.

Napisano
Śnię. Jestem we wschodnich Niemczech w latach komuny, wokoło jakieś szare nrd-owskie bloki i jakieś głosowanie w stylu kto popiera Lenina (nie pamiętam hasła jakie było wotowane), chodziło o wyrazy jedności z ogółem. Po prawej stronie z okien bloków pojawiają się same niebieskie flagi i radosny okrzyk Hurra!!!,

Ta czesc snu moze sugerowac powrot Twoich mysli do jakiegos wydarzenia z przeszlosci(nie wiem ile masz lat,ale mlodziez,raczej nie pamieta juz czasow PRL i NRD).Glosowanie,jednosc z ogolem-cos wydarzylo sie waznego w Twoim zyciu,z czego byles bardzi zadowolony,niebieskie flagi to sukces,wygrana bitwa po dlugiej walce(stad okrzyki hura)

spoglądam na budynki po lewej i pośród błękitnych sztandarów ukazują się dwie czerwone. Na kilka sekund zapada zupełna cisza i widzę dwie młode kobiety uciekające przy jednym z bloków, padają strzały, jedna z nich upada, ale drugiej udaje się uciec za róg.

Kolor czerwony to na zlosc,gniew,milosc,roznie.U Ciebie te flagi byly 2 i kobiety tez-czy nie stoisz przed dylematem uczuciowym kogo masz wybrac?Wskazywaloby na to,ze swoja decyzja zranisz jedna z kobiet,dlatego zostala ona postrzelona a druga uciekla,troszke mogla ja Twoja decyzja zaskoczyc.Cisza znaczy,ze jest to okres zawieszenia,ze te kobiety czekaja na Twoj wybor.

Wtedy podnoszę karabin i strzelam do niej (nawet muchy bym nie skrzywdził) upada ale ciągle żyje, podchodzę i celuję w serce, pada strzał i przestaje się ruszać...

Hmm troszke skomplikowane,chyba chcesz zabic uczucie do tej kobiety,dlatego celowales w serce.A moze musisz ja wybrac a do niej nic nie czujesz?Nie wiem jaka jest Twoja sytuacja sercowa,ale widac,ze masz duzy problem,albo zle wybierasz albo teraz musisz poniesc konsekwencje swojego postepowania.Moze jedna z tych kobiet zdradziles?Dlatego ta jedna zostala postrzelona,a ta druga,do ktorej sam strzelasz,ze chcesz ja za to wszystko sam ukarac?

brrrr budzę się i bardzo źle się czuję. Cały dzień próbowałem go sobie wytłumaczyć co może oznaczać ten sen, wywnioskowałem, że chyba chodziło o to, że nie zawsze to co myśli ogół jest słuszne, a ci którzy się przeciwstawiają są niszczeni, eliminowani, a ja zachowuję się jak ogół, bez względu na wszystko.

Ciekawa koncepcja,ale najwazniejsze w Twoim snie sa symbole i emocje-to odreagowanie Twojego stanu duszy.

Proszę o pomoc, bo sen bardzo odbiega od moich myśli i zachowań, nie wiem co o tym myśleć. Może kogoś już podobny sen równie przeraził jak mnie.

pozdrawiam

Napisano

Mam 30 lat i niedużo pamiętam z tamtych czasów, a na pewno nie niemieckie realia komuny, ale skończyłem historię i może stąd to się wzięło we śnie. Ta pierwsza z kobiet zginęła na miejscu, ja uśmierciłem drugą. Troszkę mi pomogła ta symbolika, wyjaśnia to parę spraw, ale z drugiej strony nasuwa inne pytania. Mam kochającą żonę i nigdy jej nie zdradziłem, więc skąd te dwie kobiety... nie mam pojęcia. Jeszcze raz dziękuję za przetłumaczenie snu. Pozdrawiam Mateusz

Napisano

Bardzo dziękuję za pomoc w rozszyfrowaniu tego snu. Był trudny do ugryzienia i przeraźliwy dla mnie, choć bardzo często śni mi się broń lub wilki to nigdy nikogo nie zabiłem. Pozdrawiam serdecznie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...