Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jagula5
Napisano

Często śnię o mojej ukochanej zmarłej babci. Ona przychodzi we snach i to najczęściej poinformowac o złych wydarzeniach, które mają nastąpić. Dziadka we snach widuję bardzo rzadko, za życia też miałam z nim niewielki kontakt. Wczoraj jednak przyśnił mi się w bardzo dziwnym śnie i prosze o interpretację nasze forumowe mądre łowy :ok2:

W ramach wstępu napisze tylko, że Dziadkowie za zycia mieli ogródek działkowy pod miastem, na którym uprawiali sobie warzywka i owoce i mieszkali większą częśc roku. Po ich śmierci (kilka lat temu), jako ich spadkobierca sprzedałam tą działkę. Dla mnie było to za daleko - mieszkali na drugim końcu Polski.

Śniło mi sie własnie, że wróciłam w czasie do momentu sprzedaży tej działki. Dziadek o dziwo żył, ale chyba tylko ja o widziałam. Byłam na etapie neocjacji z potencjalnym kupującym, a dziadek próbował mnie przekonać, że w środku altanki coś jest i nie mogę jej przedać z tym czymś. Niewiem dokładnie co to miało być, ale coś znacznej wartości. Nie wierzyłam mu i podpisałam umowę. Po zmierzchu dziadek siłą zaciągnął na tą działkę i kazał wejść do altanki. Krzyczał na mnie, był agresywny. Schylił się, żeby mi coś pokazać i w tym momencie się obudziłam z takim dziwnym uczuciem niepokoju wewnętrznego. Był środek nocy, więc po dłuższej chwili zasnełam ponownie i śnił mi sie dokładnie ten sam sen. Tej nocy było taki conajmniej kilka razy, co tylko zamknełam oczy to znowu ta działka i dziadek. O co tu chodzi?? :mysli:

Czy dziadek chce mnie przed czymś ostrzec?

Napisano

Ano że dokonujesz jakiegoś złego wyboru, bo nie masz pełnego oglądu sytuacji.

Ja czuję, że chodzi o uczucia, choć mogę się mylić. Może za szybko dałaś w tej sprawie za wygraną.

Gość jagula5
Napisano

sans seriff - dziękuję za odpowiedź. Też wydaje mi się, że to jakies ostrzeżenie, ale nie umiem tego odnieśc do swojego życia. O uczucia nie może chodzić - wybór dokonany już daaawno temu i tu jest bardzo stabilnie u mnie. W pozostałych sprawach już nie jestem na etapie dokonywania wyborów. A może chodzi o coś co już się dokonało a ja jeszcze nie wiem, że dokonałam niewłaściwego wyboru? Ale po fakcie na mnie krzyczy? ;) To jednak wolę babcie, zawsze przychodzi przed wydarzeniem :D

Jeśli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł to chętnie poczytam :)

Napisano
O uczucia nie może chodzić - wybór dokonany już daaawno temu i tu jest bardzo stabilnie u mnie. [...] A może chodzi o coś co już się dokonało a ja jeszcze nie wiem, że dokonałam niewłaściwego wyboru? Ale po fakcie na mnie krzyczy? ;)

To już sama sobie potwierdziłaś. :)

Taki sen oznacza, że tu są jakieś iluzje, fałsze. A Ty wyraźnie nie chcesz tego widzieć.... Cóż

Gość jagula5
Napisano

Jeśli mowa o uczuciach to tu nie mam czego widzieć, bo tu nie ma się do czego doczepić, nawet na siłę. To jest bardzo stabilna sprawa i to od wielu wielu lat jeszcze za życia dziadka. Ten trop jest niewłasciwy.

Napisano

Hmm... W takim razie może kojarzysz jakieś inne sprawy, które się ciągną z tamtego okresu, gdy sprzedawałaś działkę?

Albo jeszcze inny trop - z czegoś rezygnujesz, bo się poddajesz, a może powinnaś jeszcze trochę poczekać? Dać temu czemuś szansę?

I tu chyba akurat moje pomysły się na chwilkę obecną będą kończyć. :) Chyba że jeszcze ktoś zajrzy. :)

Napisano

dziadek i działka. hmm .... na początku pomyślałam ze : działka rzeczywistości to odpoczynek, relaks. dziadek kochał ta działkę, czuje sentyment być może w ten sposób pokazuje ci swoje niezadowolenie. w trakcie tego pisania taka myśl przyszła do głowy. ze dziadek chce abyś czegoś poszukała np. w domu, w życiu, w rzeczach po dziadkach jak coś sobie zostawiłaś na pamiątkę..........

Gość jagula5
Napisano

Aśku - hmm... ciekawa teoria, choć to niezadowolenie trochę poniewczasie pokazuje, bo mineły już ponad 4 lata od czasu sprzedaży ;) Tylko czy to nie było by zbyt proste wytłumaczenie?

sans seriff - problem w tym, że nie mam żadnych spraw ciągnących się od tak dawna... Muszę pogłówkować, co by dziadzio mnie nie straszył we śnie.

Napisano

jagula5 jeśli to było 4 lata temu to teraz jestem pewna ze dziadek chce abyś czegoś poszukała........

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...