Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Maiłam dwa sny, między nimi obudziłam się, ale żadnego z nich nie rozumiem.

Pierwszy:

Sniły mi się dwa pajaki. Jeden siedział na naszym samochodzie, który jest czerwnoy i w śnie też taki był. Pajak był wielki, miał kilkanascie par nóg. Niektóre nogi były białe i czerwone, większość jednak czarna. Wyglądał jakby był robotem, jego nogi były jak z metalu. Mój mąż wziął go za czerwoną nogę i w tym momencie odwróciłam w śnie wzrok na ściane, pod która stało auto. W rogu zobaczyłam pajęczynę i na jej środku drugiego pajaka. Ten wyglądał na realny gatunek, ptasznik albo coś w tym stylu, z futerkiem na całym ciele, miał normalna liczbę nóg. Z tym pajakiem nic się nie wydarzyło, po prostu go zobaczyłam. W śnie było lato, południe, upał.

Drugi sen:

Siedziałam na fotelu, u fryzjera. Przed soba miałam wielkie lustro ze złotą ramą. Widziałam w nim fryzjera, męzczyzna włoskiej urody z włosami przylizanymi na żel. Trzymał nozyczki, też złote, koło niego stał asystent. Fryzjer spytał się mnie,czy tniemy, odpowiedziałam,że tak i dopytałam sie,czy wie jak. On mi wytłumaczył jak. Chciałam,żeby skrócił moje włosy do karku i zrobił mi grzywkę do brwi. Gdy już się przymierzał do cięcia, przyłozył rękę do linii moich włosów i pokazał ile zetnie. Poczułam jego rekę na plecach, jakby przyłozył deskę albo linijkę. Dopytałam go dokąd sięgają moje włosy, pokazał jeszcze raz. W tym momencie uśmiechnęłam się nientauralnie i pokręciłam głowa. Wstałam z fotela i fryzjer nie obciął moich włosów. Moje włosy w śnie były błyszczące, zdrowe i ciemniejsze niż w rzeczywystości.

Z góry dziękuję za pomoc w zrozumieniu moich snów. Nie wiem,czy to ma jakieś znaczenie,ale już bardzo dawno mi się nic nie sniło.

Napisano

Paradoksalnie sny mają te same przesłanie już omawiam:

Sen pierwszy z pająkiem na samochodzie - to takie symboliczne zwrócenie uwagi że zajmujecie sięz mężem nie tym problemem co trzeba - wywniskowałem że martwi was coś związanego z samochodem ( ale to raczej odczucie niż przekonanie) a problem główny to ten drugi pająk i problem zaistniał latem i jest dużoooooooooooo ważniejszy.

Sen fryzjerski, zastanowiła mnie ta złota rama i myślę że chodzi oto że jest to wizja jakiś obietnic wszstko jest takie ładne , zlote nożyczki asystent, cos bliskie ideałowi a jeszcze uroda fryzjera niczym włoskiego amanta tak cukierkowo i słodko że aż niemożliwe tak jakby ktoś cie chciał "kupić" na tanie błyskotki, coś obiecywał, zwodził ale intuicyjnie odbierasz go jako niekompetentnego i rezygnujesz bo twoje włosy są piękne i nie wymagają usług "takiego" fryzjera.

A teraz przenosimy się do snu z pająkiem i ........................................... jeżeli planujecie jakieś zminay związane z samochodem lub zakupem innych dóbr przypomnij sobie tego czarnego pająka bo tam gdzieś jest jakiś podstęp, ktoś jest nieszczery jak "twój fryzjer".

Pozdrawiam:

Sławomir