Breath Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Jako że obecnie znajduję się w dość trudnej sytuacji, która nie do końca wiem jak się zakończy, bardzo proszę o interpretację moich dwóch snów z ostatniego czasu, które, tak czuję, mają w tej sytuacji jakieś znaczenie. Pierwszy sen składa się z urywanych scen, które jednak są ze sobą powiązane. Jestem nad morzem, stoję wysoko, tuż przed zejściem na plażę (nigdy wcześniej nie widziałam tego konkretnego miejsca), i z narastającym niepokojem obserwuję wzburzone fale. W pewnym momencie jedna z większych fal mnie dosięga, ale nie porywa. Chociaż teoretycznie nic się nie stało, wiem że ta fala wyrządziła mi straszną krzywdę, z czym wiąże się następna scena tego snu. Siedzę z tyłu w samochodzie i patrzę przez okno ze świadomością, że umieram. Moi rodzice (wiem, że to oni choć ich nie widzę) dokądś mnie wiozą. Już nie czuję niepokoju, ale ogromną bezsilność i trochę obojętność, jakbym pogodziła się, że za chwilę umrę. Chce im powiedzieć by nie zawozili mnie do szpitala bo i tak nie zdążą, ale nie wypowiadam myśli na głos. W drugim śnie jakaś osoba (nie jestem w stanie zobaczyć twarzy) kilkakrotnie wbija mi nóż w plecy. Nie ma krwi, nie czuję bólu ani przerażenia (tak jakby miało to wymiar tylko symboliczny) tylko bezsilność i obojętność taką, jak w pierwszym śnie. Budzę się, po czym znowu zasypiam, a sen się powtarza. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dama Trefl Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Morze jako oznaka wody to to,co jest nieuświadomione, wysoka fala to kłótnie i zły obrót spraw, będą to zmiany na punkcie emocjonalnym. Samochód to oznaka,że nie "sterujesz" swoim życiem,robią to za Ciebie inni. Śmierć w tym wymiarze oznacza zmiany w Twoim postrzeganiu świata i niektórych rzeczy (będzie to związane ze sprawą emocjonalną), można powiedzieć,że przejdziesz przemianę duchową. Uczucia,które towarzyszą Tobie w śnie być może będą w Twoim życiu po tej "przemianie" poczujesz pustkę,ale z czasem to minie. Drugi sen zapowiada to,co ma Cię spotkać. Swoicty "nóż w plecy" od osoby, od której byś się tego nawet nie spodziewała. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts