pawwis228 Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Witam jakiś czas temu gdy zaczynałem swoją praktykę z medytacją zdarzyło się coś co pamiętam do dzisiaj . Podczas jednej z medytacji siedziałem w pozycji lotosu , dosyć długo - nie wiem ile czasu ale podejrzewam że mogło minąć koło 1 godziny. W pewnym momencie poczułem radość znikąd , poczułem szczęście. Mój umysł stał się jasny, przejrzysty . Cokolwiek sobie wyobrażałem w tym stanie było tak rzeczywiste i realne jakbym w danym momencie doświadczał tego . Miałem uczucie jakbym był ponad myślami . Czy ktoś może podzielić się podobnym doświadczeniem ? Dodatkowo czytałem książkę Joe Dispenza - Wymień Umysł na lepszy model. I jest tam opisany model jak dzięki medytacji można zacząć obserwować swoje stare JA - i dzięki obserwacji zacząć być świadomym swoich zachowań, nawyków, jednocześnie tworzyć nowe JA . Nową osobowość , nowe nawyki , nowe doświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosumo Posted March 19, 2016 Share Posted March 19, 2016 miałem to samo kiedys niezwykle przezycie i tez w pewnym momecie poczulem cos co powodowalo bezgraniczna milosc super to bylo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts