Jump to content

Prośba o interpretację snu

elle_d

Recommended Posts

Mam 27 lat, jetem matką 6-letniego syna. 2 lata temu zmarła mi mama i przez ten okres śniła mi się ona tylko raz tuż po śmierci (byłam przy mamie do samego końca). Opiszę teraz swój sen.

Siedzę na kanapie w swoim pokoju, a obok mnie siedzi moja mama. opowiadam jej, że mam dosyć mieszkania w tym miejscu, że nie chcę już tu mieszkać, że wszędzie są robaki, które zaczyły czas zwalczam, a one non stop chodzą po podłodze i że strasznie się ich brzydzę. Na co mama bardzo spokojnie mi odpowiada, że jestem przwrażliwiona, i że napewno przesadzam z tyymi robaki. Na co ja dla udowodnienia zabijam kapciem jednego z tych robaków i jej pokazuje. Na co ona mi mówi że owszem jest to problem, na co ja starsznie zaczynam płakać, że jak zawsze mnie zostawia z tym wszystkim samą. I nagle (ale tak jakby podświadomie uświadamiam sobie że to bez sensu że mamy przecież tutaj nie może być). Odwracam się w jej strone, a ona jest w całych w tych robakach i ja tak strasznie płaczę, krzyczę, okropnie się boję..... no i budzę się.

Może warto nadmienić, iż sen wyglądał bardzo realistycznie i do momentu "oblepienia" mamy praz robaki nic mnie nie zapokoiło. Obecne miejsce w którym mieszkam jest wynajmowane od mojego pracodawcy.

Witam!

Sen wbrew pozorom nie jest nie logiczny a wręcz odwrotnie przekaz jest prosty i klarowny a mianowicie:

Nie możesz się pogodzić ze smiercią swojej mamy i często w cięzkich chwilach mówisz że jest ci ciezko samej (tak jak śnie mówisz że ci zostawia z problemem), te robaki to porostu jakieś małe problemy zycia codziennego. To ze twoja mama mówi o tym ze przesadzasz byc moze ma rację ale najważniejszy jest moment w którym robaki są na twojej mamie oznacza to że twoje zachowanie (nie pogodzenie sie z jej smiercią i wspominanie jej przy problemach) bardzo jej przeszkadza a wręcz uniemozliwia jej normalne funkcjonowanie w innym wymiarze.

Pozdrawiam:

Sławomir