Vantrox Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 spotkał się ktoś z takim Znakiem(Amuletem)? , jeżeli tak , prosił bym o jakieś informacje Dziękuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dama Trefl Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Coś mi się z tym kojarzy... Jak sobie coś przypomnę to napiszę, może widziałam go u kogoś - nie mam zielonego pojęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caliah Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 Symbol ten oznacza "Świadomość istnienia", powrót świadomości do siebie, poznanie. Odnosi się do Logosu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazimiera Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 Nie jest to na temat ale bardzo proszę o pomoc mam obraz "Żyd portret" olej gdzie mam go zawiesić żeby spelnił swoje zadanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roseflame Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 odnalazł mnie ten wisorek z mojego avatara, może ktoś wie co oznacza?] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted December 6, 2008 Share Posted December 6, 2008 1. Vantrox - to krąg VooDoo, służy do przywoływania "grubszych ryb" i do odprawiania rytuałów. 2. Roseflame - ten amulet ma kilka znaczeń, np.: że ktoś powiązał z tobą swoją drogę, że ktoś został ci przeznaczony do zadania jakie masz wypełnić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szyla Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 roseflame ja znam dwie opcje - to jest wezel celtycki, albo jako symbol Trojcy Swietej, albo jako symbol rownowagi miedzy cialem/umyslem/dusza pozdrawiam najsredczniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reina Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Amulet roseflame to triquetra, symbol używany przez wiccan, chociaż z tego co wiem, jest celtycki. Symbol nieskończoności. W chrześcijaństwie oznacza Trójcę Świętą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roseflame Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Kochani, bardzo Wam dziękuję! idę tą drogą, choć nie znam jeszcze celu... nowe, ale cudowne doznania:wstydnis: ściskam cieplutko, życząc dobrej niedzieli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizja Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Chciałabym kupić sobie amulet , który by mnie chronił i dodawał mocy, czym się kierować, może mi doradzicie jaki byłby dla mnie dobry. Podam moją datę urodzenia, może będzie pomocna w ustaleniu, co jest dla mnie dobre 12,01,1968r. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Wizja - proponowałbym ci Boga słońca (celtycki amulet) - chroni przed niebezpieczeństwami i wspiera duchowo, nie bez powodu nazywany jest światłem życia. Roseflame - sorki za wprowadzenie w błąd, pomylił m i się twój amulet z inny, podobnym, sorki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roseflame Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Roseflame - sorki za wprowadzenie w błąd, pomylił m i się twój amulet z inny, podobnym, sorki a ja prawie zasłabłam z wrażenia! owszem to nowe dla mnie tematy i dziwią mnie niesamowicie, ale żeby zaraz grube ryby!!! aż mi ciarki po plecach stadem przebiegły.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 ale żeby zaraz grube ryby!!! ten tekst tyczy się kręgu VooDoo, ktroy jest na po przyedniej stronie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nath Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 (edited) A coś dla dziewczyny strasznie niepewnej siebie, podatnej na wpływy innych ludzi, ambitnej, ale o słomiany zapale,który właśnie z nie wiary wypływa. Coś wzmacniającego. Edited January 18, 2009 by nath Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Nath, jeżeli wzmocnienie siebie to proponuję koło celtyckie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nath Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Dokładnie o wzmocnienie siebie chodziło. Są jakieś pozycje w internecie, które mówią jak talizmanami się posługiwać. Bo tutaj wyczytałam,że lepiej,żeby nikt ich nie dotykał itd. Chciałabym się zagłębić w to, troszeczkę Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Mogę ci wysłać jego stosowanie na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nath Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Mogę ci wysłać jego stosowanie na PW. To ja poproszę Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Już wysłałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Najlepszy jest amulet, który sam nas do siebie przyciąga (oczywiście w pozytywny sposó. Ja tak miałam z krzyżem celtyckim, jak tylko go zobaczyłam od razu wiedziałam, że on jest dla mnie. Jestem z niego bardzo zadowolona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 Sephiro dobrze dedukujesz, ale wiedz, że niektóre amulety przyciągają nas po to aby czynić nam zło, a potem nie chcą odjeść. Najgorzej jest jak nie wiem co to za amulet, ale nam się podoba, wtedy jest największe prawdopodobieństwo spotkania przeklętego amuletu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 No tak, a zapomniałam podkreślić, że w żadnym wypadku nie zachęcam do kupowania amuletów, których znaczenie jest nam nieznane! Dzięki Van! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 18, 2009 Share Posted January 18, 2009 (edited) Ach... ciszej... nie musisz krzyczeć, ale dzięki. Edited May 19, 2009 by Tomek003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sylkoma Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Witam. Mam pytanie i zarazem prosbe. Otoz niedawno znalazlam sie w posiadaniu pewnej rzeczy, ktora mocno mnie zaintrygowala, a ktora chce Komus podarowac (to juz za tydzien, wiec czasu malo...)Nie wiem,czy rzecz ta jest amuletem,talizmanem...z wygladu cos takiego wlasnie przypomina. Nie wiem tylko ani skad pochodzi (jaki kraj), ani co oznaczaja znaki na tejze wlasnie rzeczy. Tutaj (na tym forum) jestem od niedawna i nie wiem jak zalaczac tutaj zdjecia. Nie mniej jednak bylabym uradowana gdyby Ktos przeszedl ze mna na kontakt e-mailowy prywatny, by ta droga pomoc mi w daniu odpowiedzi na pytanie: co ta rzecz oznacza. Rzecz jasna,by odpowiedz dac, pierw trzeba ta rzecz na zdjeciu zobaczyc...i dlatego wlasnie moja prosba o przejscie na kontakt priv e-mail. Jesli Ktos jest ciekawy i chce pomoc, bo czuje, ze jego wiedza moze znalezc tutaj ujscie dla siebie - prosze o odzew tutaj lub... to dla mnie bardzo wazne! A jak mowie, czasu malo juz mi zostalo na wyjasnienie 'zagadki'. Pozdrawiam. S. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted January 21, 2009 Share Posted January 21, 2009 Jeżeli uda ci się wkleić zdjęcie to chętnie pomogę, ale niestety jeżeli chodzi o wklejanie zdjęć na forum, jestem bezsilny xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 Hej, ja również chciałabym spytać o znaczenie wisiora, który dawno temu kupił moja siostra: przód: ImageShack - Image Hosting :: dscn3481zd8.jpg i tył: ImageShack - Image Hosting :: dscn3485yi1.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted February 20, 2009 Share Posted February 20, 2009 (edited) Jak dla mnie to przypomina mi Tetragram JHWH, ma właściwości ochronne, na bardzo wysokim poziomie, ale także właściwości ofensywne, ale już mniejsze. "Tetragram, czteroliterowy wyraz JHWH, boskie imię własne, którego Żydzi przestali używać w IV w. p.n.e. prawdopodobnie ze względu na szacunek lub z obawy przed sprofanowaniem, stosując zamiennie wyrazy Elohim albo Adonai. Transliteracja JHWH (wraz z samogłoskami) brzmi Jahwe lub Jehowa." http://portalwiedzy.onet.pl/31356,,,,tetragram,haslo.html Edited February 20, 2009 by Tomek003 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nath Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 z pytań głupiutkich: jak naładować amulet czy mogę używać amuletu nieznanego pochodzenia (W swoich klamorach znalazłam krzyż celtycki... ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted March 19, 2009 Share Posted March 19, 2009 Możesz używać, ale bardzo ostrożnie, sugerowałbym też go przeczyścić, i fizycznie i energetycznie. Fizycznie wystarczy wrzucić do szklanki z solą, a energetycznie pomedytować z nim i "wymienić w nim energię". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OverLord Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 (edited) Hej, ja również chciałabym spytać o znaczenie wisiora, który dawno temu kupił moja siostra: 1) Tetragram'maton. w Angielskim. Cztery litery, czyli cztery które skomponować nazwę Wszechmocnego. Starożytni Żydzi nigdy nie wymawiali słowa Jehowa składającego się z czterech świętych liter JHVH. Słowo oznacza "Ja", lub "istnieje" (Exod. iii. 14), ale pewien rabin Bechai mówił że litery obejmuje trzy krotne pojęcie czasu: przeszłość, teraźniejszości i przyszłości. Pitagoras nazywał Wzerunek: Tetrad lub Tetractys, czyli "cztery litery świętości". 1 1 Słowa w różnych językach: -- Arabic, ALLA. Assyrian, ADAD. Brahmins, JOSS. Danish, GODH. Dutch, GODT. East Indian, ZEUL and EAI. Egyptian, ZEUT, AUMN, AMON. French, DIEU. German, GOTT. Greek, ZEUS. Hebrew, JHVH, ADON. Irish, DICH. Italian, IDIO. Japanese, ZAIN. Latin, DEUS. Malayan, EESF. Persian, SORU, SYRA. Peruvian, LLAN. Scandinavian, ODIN. Spanish, DIOS. Swedish, OODD, GOTH. Syriac, ADAD. Tahitan, ATUA. Tartarian, TYAN. Turkish, ADDI. Vaudois, DIOU. Wallachian, SEUE. Takie było święte przysłowie Tetragrammatonu. Rzeczy godne milczenie nie mogą zostać ujawnione. Źródło "Historia Szczerbca" Na głowicy monogram Boga, tzw. tetragrammaton z literami Α i ω (alfa i omega alfabetu greckiego) oraz napis w języku łacińskim Haec figura valet ad amorem regum et principum iras iudicum (ten znak umacnia miłość królów i książąt, a gniew sędziów). Na jelcu wygrawerowany jest tekst w języku hebrajskim, wyrażony literami alfabetu łacińskiego Con citomon eeve Sedalai Ebrehel (żarliwą wiarę wzbudzają imiona Boga Sedalai i Ebrehel - chodzi prawdopodobnie o imiona Boga w Starym Testamencie El Szaddai i El-Roeh) oraz tekst łaciński Quicumque hec nomina Dei secum tulerit nullum periculum ei omnino nocebit (ktokolwiek te imiona Boga ze sobą nosić będzie, temu żadne niebezpieczeństwo w ogóle nie zaszkodzi). 2) 2ga strona Góra: Znaki wydają się bardzo znajome jednak nie pamiętam co oznaczają... Lewy dół znak Wenus Dolny środek: Alfa i Omega z monogramem Chrystusa – wyraża najwyższą Boską mądrość i wiedzę zawartą symbolicznie między pierwszą i ostatnią literą alfabetu greckiego, wiedzę obejmującą wszystko. Wyraża też równowagę duchową, wyważenie i mądrość w podejmowaniu decyzji i sądów. Prawy dół: Pieczęć Wenus Przydało by się jakbyś mogła proszę przepisać angielski tekst z amuletu. W sumowaniu amulet typu ochronnego i magicznego z dodatkiem szczęścia i miłości własna robota, bardzo ciekawa i nie z pierwszej łapanki Edited March 22, 2009 by OverLord Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts