marcos Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Śniło mi się, że w dom sąsiada uderzają rakiety, jakby samonaprowadzające, zniszczyły mu w domu dach, chciałem iśc mu pomóc, mówiłem coś, że w mój dom wcześniej też uderzały rakiety, i też jest w nim uszkodzony dach, mówiłem także, że razem są trzy domy uszkodzone od tych rakiet, we śnie towarzyszą mi dwie osoby, niska, starsza dziewczyna przypominająca moją sąsiadkę i chłopak przypominający mojego kolegę, a brata tej dziewczyny. Później ktoś mi mówi, że wie kto wysyła te rakiety, jest to Grochowski, chłopak z którym nigdy w życiu nie miałem kontaktu, znam go tylko z widzenia. Później udajemy się do Grochowskiego, na moim podwórku stoi kilka samochodów, jest też mój, którym jeżdzę w rzeczywistosci, jednak koleżanka z kolegą wsiadają do czerwonego auta, we śnie wiem, że to mój samochód, wyjeżdzają z podwórka omijając dwa samochody na podwórku, koleżanka siedzi za kierownicą, jak już wyjechała, wysiadła i ja miałem zając miejsce kierowcy, ale sen się skończył. W samochodzie w oczy rzucał się kolor a także uszkodzony zderzak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 marcos, nie jest ten sen do końca jasny dla mnie, jednak mam wrażenie, iż chodzi o sytuację, w której pełnisz rolę obserwatora - tak jak we śnie widzisz jak sąsiadowi bombardują dom. Te rakiety oznaczają sytuację "wybuchową", kłótnie, których jesteś świadkiem, a w których uczestniczy ktoś z Twojego otoczenia. mówiłem coś, że w mój dom wcześniej też uderzały rakiety, i też jest w nim uszkodzony dach Ten fragment mówi o tym, że podobna sytuacja, której teraz jesteś świadkiem miała kiedyś miejsce bezpośrednio w Twoim życiu, a zniszczony dach może świadczyć o "zniszczeniach" jakie pozostawiła w Twojej psychice. Wychodzi od Ciebie chęć pomocy, jednak, czy aby nie zbyt bardzo się angażujesz? Samochód, który jest Twój, ale najpierw jedzie nim ktoś inny również może świadczyć o tym, że ktoś znalazł się w Twoim położeniu. Czerwony kolor wskazuje, że sprawa ma związek z silnymi uczuciami, czerwień może symbolizować sprawy miłosne. Na razie to wszystko z mojej strony. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts