Jump to content

wyrywanie serca, śmierć

zimnoh2o

Recommended Posts

Miałem ostatnio sen w którym będąc na zajęciach na studiach, wyrwałem sobie serce, wraz z aortą i mniejszymi tętnicami(nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się ze byłem czymś przygnębiony). Serce było oznaczone jakimiś pieczątkami, które wskazywały gdzie znajduje się jaka jama serca(2 komory i 2 przedsionki). Gniotłem własne serce w palcach, a gdy osoby na studiach zaczęły udzielać mi pierwszej pomocy włożyłem je z powroem i "podłączyłem" naczynia. Były przecieki, i krwawiłem do jamy brzusznej. Czułem się fatalnie. po powrocie do domu, ledwo trzymałem się na nogach, i kazałem współlokatorowi aby po mojej śmierci powiedział mojej dziewczynie że ją kocham(w rzeczywistości nie wiem co do niej czuję do końca), a rodzicom podziękował za wszystko. Później wszystko co cennego w miarę 'przepisuję' bliskim. Na koniec widze swoje odbicie w lustrze, w którym mam siwe włosy, siwą brodę, ale nie długą (w rzeczywistości mam 22 lata i raczej nikły zarost), i bardzo zmęczoną twarz. Później sen się urywa, ale wydaje mi się że umieram. Tak, wiem- strasznie to powalone, ale zadziwił mnie ten sen. Proszę o interpretację, lub jej próbę.

Guest SooYoung

Serce to miejsce gdzie przebywają nasze uczucia. Wyrwanie sobie serca mówi o chęci usunięcia ze swojego życia uczuć, w tym miłości. Czyli - bez serca będzie mi lepieje, bo nie będzie bolało kiedy ktoś mnie zrani, kiedy ktoś nie odwzajemni moich uczuć.

W tym śnie, Twoja podświadomość pokazał Ci żebyś popracował trochę nad tzw, grubą skórą, tzn nie musisz całkowicie pozbywać się uczuć, uciekać od miłości ale nauczyć się jak radzić sobie z odrzuceniem, z niespełnieniem, nabierz trochę dystansu do pewnych spraw, do relacji z ludźmi, ale nie bądź zimny - czyli bez serca, bo przecież we śnie na nowo wstawiłeś swoje serce.

Wyjęcie serca to też symboliczne przyjrzenie się swoim emocjom i właśnie temu jak traktujesz miłość.

To sen z cyku -> znak na drodze rozwoju osobistego- pokazano na co zwrócić uwagę żeby żyło Ci się lepiej, spokojniej.

Edited by SooYoung