Skocz do zawartości

ZWIELOKROTNIANIE UMYSŁU – Harry Kahne Opinie!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli w złym temacie napisałem to prosze o przeniesienie :)

Witam, mam zaszczyt studiowania książki Harry'ego Kahne'a pod tytułem "Zwielokrotnianie umysłu"

Jestem w lekcji pierwszej, opanowałem już ćwiczenie a i b a jutro zabieram się za c, znaczy dziś :).

Jest ona podobno po to aby zwiększyć możliwości swojego umysłu.

Może jest ktoś na forum kto przestudiował tę książkę, e-booka więcej niż ja albo całą i powie mi co mu to dało, jaka jest jego opinia, czy warto nad tym siedzieć??

I jeszcze 1 pytanie, przeleciałem do końca a tam ostatni rozdział a w nim słowa niepoukładane które trzeba złączyć w zdania.

Jak próbowałem to nie mogę tego za nic ułożyć :)

Czy po skończeniu wszsystkich 12lekcji będzie to możliwe??

Z góry dzięki i proszę jak najszybciej o odpowiedzi...

Napisano

z mojego punktu widzenia, jest to trening, którego główną

motywacją, jest bycie coraz doskonalszym.

jest to ślepy zaułek, o konkretnych, psycho-karmiczych przyczynach oraz skutkach.

lepiej zwolnić, zaprzyjaźnić się z tym co się ma.

okazuje się wtedy, że ma się wszystko ;]

Napisano

lepiej zwolnić, zaprzyjaźnić się z tym co się ma.

okazuje się wtedy, że ma się wszystko ;]

Sosnowiczanin jakbyś mi to z ust wyjął,nic dodać nic ująć.

Napisano

No tak...

ale czy ten kurs naprawde działa?

dziś zabieram się za zadanie C z pierwszej lekcji !!

Napisano

Czy umysł trzeba trenować hmmmm ,, w moim odczuciu trzeba się do niego przede wszystkim zdystansować*, choć taki proces dystansowania się (mówię proces, bo to nie przychodzi od razu) można porównać do trenowania.

Z drugiej strony, gdy coś trenujesz, to skupiasz na tym swoją uwagę, a paradoks polega na nie skupianiu się.

* zdystansowanie rozumiem tu jako obejście jego wpływów, doprowadzenia do stanu głębokiej medytacji podczas to której wpływy umysłu zanikają