Damiancki Napisano 18 Lutego 2010 Napisano 18 Lutego 2010 Jeśli w złym temacie napisałem to prosze o przeniesienie Witam, mam zaszczyt studiowania książki Harry'ego Kahne'a pod tytułem "Zwielokrotnianie umysłu" Jestem w lekcji pierwszej, opanowałem już ćwiczenie a i b a jutro zabieram się za c, znaczy dziś . Jest ona podobno po to aby zwiększyć możliwości swojego umysłu. Może jest ktoś na forum kto przestudiował tę książkę, e-booka więcej niż ja albo całą i powie mi co mu to dało, jaka jest jego opinia, czy warto nad tym siedzieć?? I jeszcze 1 pytanie, przeleciałem do końca a tam ostatni rozdział a w nim słowa niepoukładane które trzeba złączyć w zdania. Jak próbowałem to nie mogę tego za nic ułożyć Czy po skończeniu wszsystkich 12lekcji będzie to możliwe?? Z góry dzięki i proszę jak najszybciej o odpowiedzi... Cytuj
sosnowiczanin Napisano 18 Lutego 2010 Napisano 18 Lutego 2010 z mojego punktu widzenia, jest to trening, którego główną motywacją, jest bycie coraz doskonalszym. jest to ślepy zaułek, o konkretnych, psycho-karmiczych przyczynach oraz skutkach. lepiej zwolnić, zaprzyjaźnić się z tym co się ma. okazuje się wtedy, że ma się wszystko ;] Cytuj
Pit Napisano 18 Lutego 2010 Napisano 18 Lutego 2010 lepiej zwolnić, zaprzyjaźnić się z tym co się ma. okazuje się wtedy, że ma się wszystko ;] Sosnowiczanin jakbyś mi to z ust wyjął,nic dodać nic ująć. Cytuj
Damiancki Napisano 18 Lutego 2010 Autor Napisano 18 Lutego 2010 No tak... ale czy ten kurs naprawde działa? dziś zabieram się za zadanie C z pierwszej lekcji !! Cytuj
Nereida Napisano 18 Lutego 2010 Napisano 18 Lutego 2010 Czy umysł trzeba trenować hmmmm ,, w moim odczuciu trzeba się do niego przede wszystkim zdystansować*, choć taki proces dystansowania się (mówię proces, bo to nie przychodzi od razu) można porównać do trenowania. Z drugiej strony, gdy coś trenujesz, to skupiasz na tym swoją uwagę, a paradoks polega na nie skupianiu się. * zdystansowanie rozumiem tu jako obejście jego wpływów, doprowadzenia do stanu głębokiej medytacji podczas to której wpływy umysłu zanikają Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi