Jump to content

Winda i pociąg

patyszon

Recommended Posts

Dziś przyśniło mi się pierwszy raz coś dziwnego. W pierwszej części snu wsiadłem z koleżanką do windy. Któreś z nas wcisnęło przycisk (nie pamiętam, czy chcieliśmy jechać w górę, czy w dół) i od razu winda zaczęła spadać. Spadała dość długo, ja szukałem czegoś, czego mogę się złapać i po chwili zobaczyłem już jakby z boku, że winda roztrzaskuje się z koleżanką w środku. Wtedy nagle "akcja" przeniosła się do pociągu. Pociąg jechał szybko, też byłem chyba z tą samą koleżanką, co w windzie. Zorientowaliśmy się, że to nie jest pociąg, którym chcemy jechać i podjąłem decyzję, że wyskakujemy. Wyskoczyliśmy na jakiejś stacyjce, ktoś próbował nas gonić i złapać, ale uciekliśmy. Następnie zobaczyłem na tej stacji inna koleżankę ze studiów (która z resztą mi się podoba). Chciałem do niej podejść, ale na wysokości kostek były porozciągane jakieś druty i gdy tylko ich dotykałem, raziły mnie prądem. W końcu jakoś udało mi się do niej dostać, ona spojrzała na mnie, uśmiechnęła się, pocałowaliśmy się i sen się skończył. Czy mogę prosić o interpretację? Intryguje mnie szczególnie część ze spadającą windą i wyskakiwaniem z pociągu.