Skocz do zawartości

skad sie wzielo to slowo?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nigdy nie pamietalam jak nazywa sie usuniecie zeba. Dzis rano sie budze ze slowem resekcja!. Wchodze szybko na internet i wpisuje slowo resekcja. Wyskakuje resekcja zeba - usuniecie... itd. xD dziwne nie? skad mi sie to slowo wzielo skoro go nie znalam a sen dotyczyl wlasnie usuniecia mojego zeba xD lecz nie bylo zadnego zabiego tylko mowa ze zostal usuniety?

a dokladniej bylo tak: bylo pelno ludzi, a gabinet wygladal jak salon fryzjerski. mama siedziala na korytarzu ja sie pytam pani za ile kolejna wizyta. Pani bylo trudno powiedziec! wychodze i mama sie pyta kiedy kolejna wizyta ja mowie, ze pani nie wie, wiec mama idzie do pani i sie pyta kolejny raz a pani mowi: Trudno mi okreslic, bo to po resekcji, to tak za 2, 3 tygodnie moze. Dam znac.

Dentysty sie nie boje jakby co a sama chce nim zostac xD. Nie ogladalam zednych filmow przed snem xd . zamierzam to opowiedziec mojej dentystce :D

Znam tylko slowo ekstrakcja, chociaz jezeli bedzie podane to slowo to skojarze ale tak zeby odrazu powiedziec to nie pamietam nigdy. Ale slowa resekcja w zyciu nie slyszalam i nie znalam !

Napisano
Znam tylko slowo ekstrakcja, chociaz jezeli bedzie podane to slowo to skojarze ale tak zeby odrazu powiedziec to nie pamietam nigdy. Ale slowa resekcja w zyciu nie slyszalam i nie znalam !

zdziwiłabyś się jak wiele słów i rzeczy może człowiek zapamiętać podświadomie ;)