Skocz do zawartości

musztarda, słoik, płacz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sen krótki, niewiele z niego pamiętam, ale rzadko mi się coś śni lub rzadko pamiętam sen, więc skorzystam i zapytam co znaczy ten:

śniło mi się, że płakałam z powodu musztardy.. na początku zajrzałam do lodówki i była cała, uspokojona poszłam usiąść, nie pamiętam nawet gdzie.. dziwi mnie, że taką ulgę odczuwałam z powodu świadomości, że musztarda jest nietknięta w lodówce. Potem znowu zerkałam, bo miałam przeczucie, że ktoś mi ją wyjadł, nie pamiętam kto.. i faktycznie, ubyło jej. zostało pół słoika, byłam wściekła.. ale znowu ją zostawiłam i poszłam usiąść. I znów to przeczucie.. zajrzałam kolejny raz i słoik był pusty. pamiętam płacz, furię.. z powodu musztardy? o co chodzi? dodam, że była to musztarda francuska, którą uwielbiam.. :)

Napisano

bez wątpienia musztarda tu coś symbolizuje, coś na czym ci bardzo zależy, w związku z tym możesz się znaleźć w niebazpieczeństwie

Napisano

tak, zgadzam sie z tym powyzej, ale moglabym sprobowac to jeszcze rozwinac tzn sama musztarde :)

(carlotta46 - przepraszam, ze Ci sie wcinam ... :) )

lodowka jest miejsce w ktorym przechowujemy pozywienie, czyli cos co jest konieczne, aby przezyc... zas musztarda jest przyprawa - czyli nie pokarmem jako takim, zas czyms co spozywanie (czyli jakby przezycie) nam umila...

I to cos - to moze byc jakis przedmiot zbytku lub jakas ulubione zajecie nawet - ktos Ciebie bedzie probowal tego pozbyc, wykrasc, zabrac

Moim zdaniem sen wskazuje na to, ze wiesz co to lub kto to moze byc, mowi rowniez o koniecznosc chyba rezygnacji lub pogodzenia sie ze strata

Pozdrawiam

Napisano

To jest typowy płacz przez "musztardę po obiedzie". Za późno na coś zareagowałaś.

Napisano
To jest typowy płacz przez "musztardę po obiedzie". Za późno na coś zareagowałaś.

podswiadomosc... ach

tego nie wzielam pod uwage :)

• 2 tygodnie później...