led Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Witam. Tej nocy przyśniło mi się coś, czego zawsze obawiam się najbardziej, czyli zwierzę o ludzkich cechach. Tym razem była to żaba, leżąca w moim łóżku obok mnie, w ochronnym skafandrze. Bardzo się jej brzydziłam i bałam, miała taki niemalże ludzki wyraz "twarzy", mimo że nie posiadała ludzkich cech wyglądu (oprócz zębów, które się pojawią potem). Po pewnym czasie wyjęłam ją ze skafandra, a ona zakomunikowała mi, że teraz zacznie wysychać i się udusi. Tak więc polewałam ją co jakiś czas minimalną ilością wody, bo chyba chciałam, żeby zdechła, ale nie miałam odwagi nic jej zrobić. Potem wyszłam z pokoju a jak wróciłam, okazało się, że jej nie było, a za oknem na parapecie siedziała mała ropuszka. Otworzyłam okno, i znowu pojawiła się ta ogromna żaba, o ludzkiej wyprostowanej postawie, wyższa ode mnie, chwyciła ropuszkę zębami (tak, zębami, a właściwie dość małymi ludzkimi zębami!) i ją zjadła. Bardzo proszę o interpretację. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elżbieta. Posted June 19, 2014 Share Posted June 19, 2014 Dotrą do Ciebie wiadomości o chorobie, która po czasie okaże się niebyt grożna. Jednak pokonanie jej będzie wiązało się z wydatkami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OazaSpokoju Posted June 22, 2014 Share Posted June 22, 2014 Powiedziałabym, że ty nie śnisz o żabie, ale szukasz księcia To jak w bajce, gdzie żaba zrobiła królowi przysługę i księżniczka musiała się z nią przyjaźnić, wreszcie żaba wlazła jej do łóżka, księżniczka nie zdzierżyła i trzasnęła nią o ścianę. Wtedy żaba zamieniła się w pięknego księcia. Twój sen jest bardzo podobny, tylko że zabrakło jakiejś stanowczej decyzji żeby przemienić tę żabę. Może chodzić o oczekiwania jakie masz od życia, które nie spełniają się ponieważ nie brak ci stanowczości lub odwagi, żeby o nie zawalczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts