Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 No i tu powalczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Szukam dróg które wskarzą mi droge do nieba... lecz zapomniałem nieba nie ma... a dusza ma w piekle będzie gnić... tak jak twoja... i co vivien wymysl lepszy tekst? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Co to ma być? Vivien jest profesjonalistką, jej poezja ma przekaz i styl, a nie jakiś głupi wierszyk napisany w dwie minuty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 zjadanie siebie. od końca do głowy nieustający taniec, zmiany formy w treść; treści w słowa, duch i materia w jednej wszechrzeczy. odtwarzanie – autorewers zdarzeń, destrukcja ku narodzeniu, czas nieskończony w przeciwieństwach jedno - wszystkim. toczy A teraz napisz co autorka chciała powiedzieć. Specjalnie nie napisałam tytułu tego wiersza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Ja tak sam go wymysliłem Każdy z nas krąży jak wilk polarny szukający ofiary,jak znajdzie to nie dzieli lecz zjada by ukryć się przed innymi, gdy przyjdzie silniejszy sam się staje ofiarą nie przyzna się że jest lepszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Jeśli to miała być interpretacja mego wiersza to nie trafiłaś. Autorka nie to miała na myśli Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Nie ja tego nie interpretowałem lecz napisałem kątre miał to być pojedynek nie prawdasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Vivien - zjadanie siebie od końca do głowy i destrukcja ku narodzeniu kojarzy mi się z Uroborosem, ale jednak stawiałbym, że chodzi o wspomnienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Nie bee się pojedynkowała bo dobry wiersz powstaje dlużej niż w dwie minuty, a ja publikuję tylko dobre wiersze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Dla mnie wynik pojedynku jest jasny - Vivien rzucila wyzwanie, któremu Pan X nie sprostal Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Ale chcemy znać rozwiązanie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Vivien - zjadanie siebie od końca do głowy i destrukcja ku narodzeniu kojarzy mi się z Uroborosem, ale jednak stawiałbym, że chodzi o wspomnienia. Dobrze postawiłes, wiersz nosi tytuł Uroboros ale oczywiście ma tez ukryte znaczenie Więcej moich jest tutaj: http://www.ezoforum.pl/poezja/10760-moje-takie-tam.html i tutaj http://www.ezoforum.pl/poezja/14591-erotyki-zaklecia-inne-niz-wszystkie.html ale to drygie dozwolone od 18 lat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Dla mnie wynik pojedynku jest jasny - Vivien rzucila wyzwanie, któremu Pan X nie sprostal To mnie rzucono wyzwanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 A co niby słady bo wymyslony w dwie minuty to napisz lepszy vivien też w dwie minuty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Szukam dróg które wskarzą mi droge do nieba... Pierdzielisz... Ale tak na serio, Panie X, pomyśl... wychodzą Ci całkiem dobre wiersze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Panie X, przykro mi to stwierdzić, ale jesteś idiotą. Próbujesz ocenić wiersz, sądząc, że im krócej powstaje, tym jest lepszy? Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 No nareśćie ktoś kto się zna ? napisz van swój wiersz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Proszę bardzo, moja rymowanka dla dziecka: Moje trzy koty Nie czynią w domu wielkiej psoty Bo one są jak kot mały Jeszcze niedoskonały Wzór cnót i dobroci Lecz już z wdziękiem kocim Każdy po swojemu radosny Jak pierwszy powiew wiosny Tylko czasem doniczki są rozbite I mleko w kuchni wypite I fotel podrapany Zerwane w oknach firany A nocna eskapada Zbudziła ze snu sąsiada I nic to, że te trzy smyki Swe kocie mają nawyki Wie to wszak święty i bies, Że kot to nie jest pies I nie robi nic co każesz Chyba , że ma to w repertuarze Lecz to mruczące trio Lepsze jest od karnawału w Rio Bo tam karnawał w roku jest raz A koty ze mną są cały czas I za to was kocham moje koty Choć z wami często są tylko kłopoty Ale i radości wiele Więc mi psoćcie przyjaciele. Tyle pisałam rymowankę dla dziecka. I jest to tylko rymowanka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 To mnie rzucono wyzwanie No ale zripostowalas i postawilas kolejne:ok: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Vivien, czytając rymowankę mimowolnie się uśmiechałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Ja nie piszę wierszy bo mnie to nie wychodzi... odrzucam wyzwanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Wiersz moze powstać i w minute, ale aby był dobry i wartościowy tzreba go obrobić na poetyckim warsztacie. Ja się mogę słowem pobawić ale to nie będzie poezja. To będzie grafomania. W poezji są pewne zasady i normy i wypada ich przestrzegać. Na forum dużo się działo kilka osób demona szukało ktoś inny w astralu błądzi a jeszcze inny drugiego sądzi katolik z magiem się spiera ale nuda nie doskwiera. Ot i taka sobie rymowanka na szybkiego wymyślona. Zabawa słowem też jest fajna. Zapraszam wszystkich do takiej zabawy Temat nie jest ważny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Co niby zinterpretowałem a rymowanka dobra,a co tym czymś... Dwa czarne małe kotki same szły przeż cmętarz, niespodziewanie spadł deszcz wpadły do grobu wyciągnął je miły pan na czarno był ubrany a wręku czymał athame, zaprosił je na ryt miały przywitać je tez miły pan z rogami ... miła bajka na sen przeczytaj ten miły wierszyk saszy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Fajne, ale popraw to graficznie, ułóż zdania w wiersz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Panie X niepotrzebnie na siłę wpychasz swoje pseudo-zło w te wiersze czy cokolwiek innego. Wiersz powinien być spontaniczny. To co ty piszesz to jakieś opowiastki pokolorowane barwami twojego świata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Na serio czy taki żart a jak się pisze wiersze to wymyśle coś nowego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Panie van czy morze wujek lepiej brzmi, te opowieść to muj wymysł i moje autorstwo jak ci sie nie podbają to napisz lepszy, nie jestem pisarzem więc się nie trzepiaj ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Panie X, kup pan sobie słownik, bo trzy razy się popłakałem ze śmiechu czytając ostatniego posta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Moim zdaniem tak powinno wyglądać wiersz, czy poezja, czy jakkolwiek to nazwać...: Lubisz chodzić drogami co ciemność kryją Choć ślepym jestes w mroku Owoc zakazany kusi głupich I zarozumiałych. Pytasz Po co chodzenie Potykanie w ciemności Oślepienie w blasku Doświadczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 O prosze jakie to dobre, a co do ciebie voozie to tylko poezja a nie magia to nie ma się podobać ani uczyć to tylko zabawa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek003 Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 To raczej wymyślony pojedynek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 I uważasz, że ta zabawa MUSI mi się podobać? Oraz, że tylko ten, który wypowiada się pozytywnie o twoich wypocinach "zna się na rzeczy"? Jak chcesz się bawić, to zachowaj chociaż ortografię... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Voozi z tą jego ortografią nic się nie da zrobić. uwierz próbowałam. To kliniczny przypadek dysortografii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Po pierwsze to wymyslony pojedynek po drugie to zabawa, morze ty nie umisz się bawić albo chceż zrobić furore na forum jakoś słabo ci idzie, jak chceż się posprzeczać to idz gdzieś indziej i po trzecie jak vivien i vana znam i to tylko żarty?a z ortografią zachowam dla siębie każdy mag powinien zachować sekret nie prawdasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Wystarczy korzystać z FireFoxa, który sam automatycznie podkreśla błędy... Sorry, ale kompletnie nic nie zrozumiałem z twojego bełkotu. x/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Da się da ale się niechce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 I to Cię usprawiedliwia? Dziwne to forum, skoro nikt Ci jeszcze nie dał ostrzeżenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Voozie, bo on naprawdę ma dysortografię, jakbyś go odpytał z ortografii to powie poprawnie ale przy pisaniu wystepuje u niego zespół zamroczeniowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Aż tak ciężko jest korzystać z Firefoxa, albo chociaż pisać posty w Wordzie i wklejać na forum..? To naprawdę strasznie razi w oczy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Ten przypadek jest beznadziejny A w ramach zabawy wklejam tu moją makabreskę: "Wskazanie drogi" Zapytał przyjezdny miejscowego: - Jak dojść na cmentarz, panie kolego? - Pokażę Panu najkrótszą drogę. To mówiąc strzelił przyjezdnemu w głowę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Świetne. Się uśmiałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 To masz taką zabawę słowną : „Art. Niech się żartem odciska” Ciało ciała bardzo chciało Ciało ciała poszukało Ciała ciału było mało Ciało ciału się oddało Ciało w ciało weszło śmiało Ciało z ciałem się zjednało Ciało ciałem powstrząsało Ciało ciału coś oddało I ciałem się stało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Voozie Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Ciężko było to przeczytać, ale dałem radę. Przyznam, że nie bez potknięć. Masz talent, kobieto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Jaga_Wiedzma Posted August 19, 2009 Share Posted August 19, 2009 Nie talent tylko lubię się bawić slowami Potem coś moze wymyślę nowego i dam, a teraz jeszcze jedna makabreska: Na jednym mało znanym obrazie ktoś namalował kota w wazie a ja się pytam skąd pomysł tak głupi by kota podawać na obiad do zupy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Pan X Posted August 20, 2009 Share Posted August 20, 2009 Mam wiersz dla (wujak). Ciemna noc nastała,była gdzieś godzina 24,cmętarz żył byli tam we dwóch oblasku księżyca jeden był gruby drógi chudy, zabawe se wynależli i na pomysł wpadli by stare duchy chcieli straszyć, jeden z nich na murek weszedła i w nefilima chciał się bawić,na murku stał i ogłośći się chciał królem gdy nagle rachu ciachu zmurka spadł co było dalej szkoda mówić? wiesz ten dedykuje vanowi bedzie wiedział o co chodzi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts