Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słuchajcie przypomniała mi się pewna sytuacja z ubiegłych wakacji.

Otóż pewnego dnia śniła mi się dziewczyna nie pamiętam dokładnie snu gdyż to było dawno. Lecz tą kobietę pamiętam bardzo dobrze, nie znałem jej.

Następnego dnia miałem iść z kumplami nad wodę i gdy jechałem autobusem, tam zobaczyłem tą dziewczynę. Była identyczna w dodatku co chwile na mnie spoglądała z trochę smutnym wyrazem twarzy.

Macie jakieś pomysły co to mogło być?

Napisano

Prawdopodobnie już ją wcześniej widziałeś, tylko nie zwróciłeś świadomie uwagi, za to podświadomie tak.

Napisano

Być może, ale czemu akurat śniła mi się w dzień kiedy ją spotkałem. A nawet nie wiem jak ma na imię. Po prostu ją widziałem nic więcej. ;/

Napisano

Wybaczcie za Double Post'a, ale jestem spragniony odpowiedzi. ;DD

Napisano

Ależ na prawdę według mnie nie było to nic nadzwyczajnego :) Po prostu w czasie snu "przerabiałeś" wydarzenia dnia (lub kilku dni) poprzedniego, a jeśli ta dziewczyna mieszka w okolicy to nic dziwnego, że znów ją spotkałeś (tyle że tym razem zwróciłeś świadomie na nią uwagę), ludzie czasami wychodzą z domów ;)

Wiesz, powszechnym procederem jest również szukanie podobieństw nieznajomych osób ze snu z osobami, które później widujemy. Możesz być po prostu święcie przekonany że to była w 100% ta sama osoba, która Ci się przyśniła, a wcale nie musi tak być.

Poza tym istotnym jest czy pamiętałeś sen po przebudzeniu, czy przypomniałeś go sobie dopiero w chwili kiedy zobaczyłeś ją na jawie (to byłoby po prostu deja vu).

Napisano

No cóż... ;)

Dzięki za odpowiedź. Później może opowiem jeszcze o paru snach. ;D