Skocz do zawartości

Duze czarne robaki,dom rodzinny , motyl

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Moze zaczne od tego że niedawno zmarł mi ojciec .A sen miałam tego typu ,sniły mi się duze czarne robaki, jakby z pancerzem, całe czarne , mama moja sciagała mi je z bluzki . Potem zaczeły chodzic po mieszkaniu , a że ja sie brzydzę robaków wbiegłam do pokoju i zakmnęłam drzwi. W fotelu siedział mój tato i zapytał czemu tak biegne szybko. Po drzwiach chodził robak, uchyliłam drzwi i ten robak zamienił sie w motyla i wleciał do pokoju gdzie oboje byliśmy. Dodam że ten motyl był biały z żółtymi skrzydełkami.

Napisano

Obawiasz się, czy bez taty sobie poradzisz. Masz wątpliwości, coś Cię trapi.

Odsunęłaś się trochę od ludzi, częściej wolisz pobyć sama.

Ktoś z Twojego najbliższego otoczenia próbuje do Ciebie dotrzeć, porozmawiać szczerze z Tobą, lecz ty unikasz rozmowy. Nie bój się, to Cię nie ominie i wcale nie będzie takie straszne :-) a rozwiąże nurtujący Cię problem.

Napisano

Sen o robakach to także symbol nadchodzącego szczęścia w jakiejś dziedzinie życia.

Napisano

Witam!

Moim zdaniem sen dotyczy twojej mamy a nie ciebie.

Czarne robaki na bluzce twojej mamy symbolizują żałobę ale nie w uboirze lecz w myślowo, mysli te obłażą ją jak te robaki a to że mają pancerze świadczy o tym że są to myśli twarde i dotyczące matrii - kolor czrny może świadczy to o tym że martwi się sytuację materialną ( rozchodzą się po całym mieszkaniu). Uciekasz do pokoju aby tam spotkać ojca, ty biegniesz on siedzi czyli twoje obawy są lotne chwilowe zaś on jest i tam już będzie - jego spokój odzwierciedla to że dla niego ludzkie bolączki i sławości są już obce zaś ten robak przeminiający sie w motyla to poprostu podwojny symbol przemiany - jego przemiany ( motyl w symbolice sennej oznacza zminę wcielenia - inny stan ducha). W ten sposób ojciec pokazuje ci że trwa przy tobie (siedzi w domu w fotelu) mimo jego przemiany duchowej. Już zawsze będzie przy tobie i będzie się toba opiekował z innej nieznanej nam przestrzeni.

Pozdrawiam:

Sławomir

Napisano

Dziękuje za odpowiedzi , coś w tym jest, to był jedyny sen,w równy tydzień po pogrzebie i nie moge sobie wyobrazić zycia dalszego bez taty.

Może to głupie ale nadzieja tkwi we mnie że tam mu lepiej, nie cierpi już .

Dziękuje raz jeszcze