zbyszek.r Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 W nawiązaniu do dzisiejszej interpretacji mojego snu,przypomniałem sobie swój inny sen dokładnie sprzed 9 lat.Przeżywałem wtedy nieszczęśliwe rozstanie z dziewczyną,która wyemigrowała z Polski do Australii nie pozostawiając mi nadzieji na jakąkolwiek dalszą znajomość.Pewnej nocy miałem krótki sen w którym starszy mężczyzna wyciągnął nagle karty(było ich zaledwie dwie lub trzy),i zaczął wróżyć.Nagle z jego słów usłyszałem dobitnie,że już nigdy nie zobaczę tej dziewczyny.Sen się skończył.Jego znaczenie było dla mnie jak najbardziej jasne. Piszę o tym aby poruszyć kwestię iż pewne sny należy chyba rozumieć wprost gdzie informacja której poszukujemy w życiu jest objawiona bezsymbolowo.Dlaczego często próbujemy docieć znaczenia snu w sposób pokrętny skoro znalezienie odpowiedzi jest takie proste.Co o tym myślicie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aneta Posted July 7, 2008 Share Posted July 7, 2008 Wiesz Zbyszku, tego mężczyznę można było poznać jako Twoje odczucia. Zdawałeś sobie sprawę, że jej więcej nie zobaczysz - potrzebowałeś chyba tylko jakiegoś zapewnienia, bo sam żyłeś złudnymi nadziejami. Wiesz, ze snami to jest tak, że nasza podświadomość często szyfruje nam coś symbolami. Oczywiście - nie wątpię, że istnieją osoby, które śnią sny prorocze. Są to jednak wyjątki i o wiele łatwiej odczytać znaczenie snu symbolicznego niż proroczego. Podczas snu naszemu umysłowi (o dziwo) jest łatwiej zakodować coś, "owijać w bawełnę" niż stworzyć sen proroczy. Bo na trzeźwo myśli całe lata podczas dnia. Za nocy ma możliwość ukazania wszystkiego tak, jak on sam to postrzega - czyli jak postrzegamy to my, ale w symbolu. Pozdrawiam ciepło! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zbyszek.r Posted July 7, 2008 Author Share Posted July 7, 2008 Sny są pasjonujące.Im więcej się wie na ich temat tym bardziej wciągają.Dobrze jest potrafić je interpretować.Zacznę się bardziej na nich skupiać i co jakiś czas będę tu zaglądał z jakimś ciekawym snem. Pozdrawiam serdecznie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts