Guest [email protected] Posted January 12, 2006 Posted January 12, 2006 Sen jest o tym, że nie mogę zasnąć. Leżę w łóżku i nagle słyszę jakieś straszne głosy. Nie pamiętam, co mówił. W pokoju robi się mrocznie, strasznie, a ja robię się przerażona. Głos powtarza się jeszcze raz, tym razem dużo głośniej, ale nadal nie wiem co mówił. Ja przerażona, postanawiam się nie ruszać, próbuje się uspokoić w myślach i zasnąć. Nagle orientuje się, że pokoju ktoś wszedł. Widze to mniej więcej tak: jasny prostokąt światła zza otwartych drzwi i czarną, nie poruszającą się postać przy moim łóżku. Wydaje mi się, że to mój ojciec (żyje) i że przyszedł mi powiedzieć, że coś się stało w innym pokoju i z tąd te niezrozumiałe głosy. Mam nadzieje, że poda mi jakieś racjonalne wytłumaczenie. Ale pownieważ nie jestem pewna, czy to on, chce aby zapalił światło. Śiadam na łużki i chce o to poprosić, ale nei moge wygobyć z siebie głosu. Wskazuje palcem na lampę wiszącą na suficie i próbuję tak usilnie wydobyć głos, że zaczynam się dusić. Przebudziłam się mówiąc takie gardłowe "światło". Zastanawiam się, co ten sen mógł oznaczać. Był naprawdę przerażający, a koszmary nie śniły mi się o wielu lat. Może on też nic nie oznaczać, bo jak się przebudziłam, okazało się że leżę na brzuchu, a na moich plecach leży mój kot, który jest dość ciężki...
Rita Posted January 14, 2006 Posted January 14, 2006 Przyczyną złudzenia realności snu jest z pewnością kot na kręgosłupie... Wiem coś o tym, bo mój jamnik też potrafił robić takie numery ( aż dziw bierze, że mojemu owczarkowi niemieckiemu nie przychodziło to do łba ). A tak poważnie - chyba masz jakiś problem, myślisz o tym, główkując nad rozwiązaniem. Tyle, że dla osiągnięcia rezultatu, potrzebujesz "światła" - być może spojrzenia z innej perspektywy. Pozdrawiam.
rety Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Dzień dobry, Chciałbym się dowiedzieć co oznacza jak w śnie tracę głos? Kilka lat temu też ten motyw pojawiał mi się w snach i dziś także mi się to przyśniło. Konkretnie ten motyw wyglądał tak: przyszli do mnie znajomi, była też rodzinka, często jak coś chciałem powiedzieć , np. Czy chcesz herbate? ...to głos mi uciekał, na początku jeszcze coś dało sie uslyszeć, że cicho mówię, ale później..to było zbyt cichce i sam już dawałem sobie z tym spokój, nie wiedziałem co z tym zrobić i czemu tak się dzieje. Z góry dzięki za interpretacje : )
Sephira Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 rety, najprostsze wytłumaczenie snów, w których brakuje nam głosu jest takie, że w obecnej sytuacji życiowe również czujesz się tak, jakbyś w niektórych sprawach dosłownie nie miał głosu, nic do powiedzenia. Piszesz, że ten motyw już występował w Twoich wcześniejszych snach, usiądź więc i na spokojnie przemyśl, w jakich sytuacjach znajdowałeś się wówczas i porównaj je z obecną - może po prostu czujesz, że na niektóre rzeczy nie masz wpływu? Pozdrawiam.
bimeczka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Witam serdecznie Jak mozna zinterpretowac glos najblizszej osoby, slyszany we snie? Slysze glos swojej corki, ktora krzyczy "mamo!......" Prosze o wyjasnienie
Sephira Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 bimeczka, opisz cały sen, z jednego symbolu niczego nie da się wywnioskować. W jakiej sytuacji słyszałaś ten głos, czy był on zwykłym wzywaniem, czy może wołaniem o pomoc? Jakie masz kontakty z córką?
bimeczka Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Sephira problem w tym, ze ja nie pamietam calego snu. Ten glos corki sni mi sie juz 3raz i jest to glos taki cichy, spokojny (przypominajacy szept). Po uslyszeniu tego glosu przewaznie sie budze. Czasami,mam wrazenie, ze jest to wolanie o pomoc. Corka jest dorosla i wydaje mi sie, ze mamy dobry kontakt. Mieszkamy razem i wiadomo jak to w zyciu, raz sie smiejemy a raz nie mozemy na siebie patrzec.
malgos651 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 dostalam list od ukochanego koperty ani listu nie widzialam slyszalam zas glos jakby sam czytal ten list w sodku bylo dolaczone moje zdjecie i plyta cd rom tresc czytana pozytywna lecz troszke smutno czytana
dagus891 Posted February 13, 2010 Posted February 13, 2010 Mi się śni natomiast głos który mówi mi co mam robić.. " jedz z nim" jest spokojny i taki czuły
Pysiaczek Posted February 14, 2010 Posted February 14, 2010 dagus891, troszkę za mało informacji, ale może to jest Twój wewnętrzny głos, który usiłuje Ci coś przekazać ? Myślę tak dlatego, że tak jak napisałaś ten głos mówi Ci co masz robić, choć wydaje mi się, że jeśli jest to głos, jak twierdzisz, spokojny i czuły to raczej nie "mówi" tego w rozkazie tylko podpowiada Ci co powinnaś zrobić by było dobrze.
Recommended Posts