Rotten Love Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Byłam w miejscu, które znam i przez które przechodzę dość często, jednak nie wszystko dokładnie było takie jak w rzeczywistości... Autentyczne, kamienne schody, w moim śnie były bardzo ekskluzywne, pokryte czerwonych dywanem i prowadziły (zamiast do mojego domu, gdzie chciałam wrócić) w czarną otchłań. Chcąc zobaczyć co tam się znajduje schodziłam coraz niżej, pozując po drodze do zdjęcia, aż stanęłam przed tą czarna dziurą, z której wyszedł jakiś mężczyzna w strasznej masce (podobnej do tej, chociaż "piły" nie oglądałam http://www.eioba.org/files/user20260/jigsaw_puppet_saw_lizenz_film_maske_movie_mask.jpg) i zaczął mnie gonić. Uciekając do góry po schodach znalazłam się przed schodami prowadzącymi w dół w mojej szkole. Uciekając w panice nadal w dół, na korytarzu przy tych schodach stał mężczyzna wyglądający identycznie, za chwile, nie wiadomo skąd było ich trzech i wszyscy za mną biegli, aż w końcu kiedy mieli mnie złapać, obudziłam się. Co mogło to oznaczać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ysabell Posted November 5, 2011 Share Posted November 5, 2011 Schodzenie po schodach i pozowanie do zdjęcia może oznaczać retrospekcję - wejrzenie wgłąb siebie. Wchodziłaś w otchłań swojej nieświadomości. Mężczyzna w masce to postać, która zachowuje anonimowość. W prawdziwym świecie wszyscy nosimy 'maski' - nie odkrywamy się tak łatwo przed innymi ludźmi. Być może w głębi siebie zobaczyłaś osobę, która wydaje Ci się obca. Czemu to był facet z 'Piły'? Nawet jeśli nie oglądałaś tego filmu, to z pewnością widziałaś zwiastun albo ktoś Ci o nim opowiadał i po prostu... kojarzy Ci się on z postacią w masce. Myślę, że nie niesie tu specjalnego znaczenia. Wydaje mi się, że możesz być zaniepokojona tym, co ujrzałaś wgłębi siebie. Przeraziło Cię to tak, że ujrzałaś wyolbrzymioną potrojoną postać w masce i czując lęk, zaczęłaś uciekać. Może jakieś zdarzenie w ostatnim czasie wywołało u Ciebie zachowanie czy myśli, których się nie spodziewałaś po sobie, a wyraz tego znajdujemy w śnie. Co może oznaczać szkoła? To symbol, który często pojawia się w snach ludzi w różnym wieku. Często jest neutralnym symbolem stanowiącym tło dla historii albo mówi, że właśnie uczymy się czegoś (np. czegoś nowego o sobie). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts