Skocz do zawartości

Radość i rozczarowanie. Dziwne sny.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Sancho Pansa
Napisano

Dzisiaj przyśnił mi się sen a dokładniej dwa sny. Jeden był przeciwieństwem drugiego. Pierwszy sen pamiętam, ponieważ zostałam obudzona a gdy zasnęłam ponownie przyśnił się podobny sen, tyle że o przeciwnym znaczeniu. Ale do rzeczy.

Pierwszy sen pamiętam niedokładnie. Kojarzę w większości emocje a nie dokładną treść. Powróciłam do domu rodzinnego po kilku latach. Mieszkałam sama gdy przyjechał do mnie chłopak w którym się zakochałam ( w rzeczywistości jest to niemożliwe). Byłam bardzo zaskoczona i zadowolona. Byliśmy razem, kochaliśmy się itp. itd. W rzeczywistości musielibyśmy bardzo walczyć o nas i wielu osobom się sprzeciwić, dlatego byłam zdziwiona że w ogóle się odważył.

Drugi sen pamiętam o wiele lepiej. Zaczął się bardzo podobnie, również w rodzinnym domu tyle że byłam sama. Zaczęłam zmienić swoje życie i wprowadzałam w życie moje plany na przyszłość. O decyzji gdzie wyjadę na studia miało zdecydować gdzie dostanie pracę inny bliski mi mężczyzna- przyjaciel. W końcu jednak losowałam ( zbliżał się czas składania papierów) i wypadł mi Uniwersytet Świętokrzyski. Nie wiem nawet czy coś takiego istnieje. Pamiętam jedynie że usytuowany był na cmentarzu a obok znajdowały się budki z jedzeniem. Później wróciłam do jakiegoś mieszkania ( chyba mieszkania przyjaciela) i myślałam o tym facecie w którym się zakochałam. Tym razem okazało się, że nie przyjechał i stchórzył i było mi bardzo smutno. Poza tym zbliżały się święta ( nie jestem pewna czy chodzi o Wigilię czy moje urodziny czy imieniny) i bardzo chciałam dostać prezenty. Zakupiłam sama kilka pudełek i podpisałam jakoby były od innych osób. Jednak nikt o mnie nie pamiętał i prócz prezentów, które sama zrobiłam nie dostałam nic od kogokolwiek. Wyrzuciłam zakupione przeze mnie prezenty do kosza.

II Sen się skończył.