Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniło mi się, że w Polsce chyba "zapanowała" nowa polityka, która łączyła się z ogromną cenzurą. Dokładnie to było tak: usłyszałam rozmowę dwóch "tajniaków", że mają za zadanie zabić każdego intelektualistę, który zna więcej niż jeden, odgórnie narzucony wzór na np. obliczanie pola trójkąta. Podkreślił, że tylko ten jeden i jedyny wzór ustalony przez tego kto rządzi państwem (nie powiedziane było czy to obóz polityczny czy dyktator itd.) ma prawo być prawidłowym.

Do tego, byłam świadkiem pozbycia się takiej "intelektualistki" - gdy zorientowała się, że to tajniacy, dała nogę, ale zastrzelili ją w biegu...

Bardzo proszę o interpretację, ma to dla mnie duże znaczenie. Chciałabym dodać, że być może ma to jakiś związek z taką sytuacją, że musiałam powiedzieć komuś coś bardzo ważnego i długo borykałam się z tym problemem, bo mógł źle wpłynąć na moje relacje zarówno z moim powiernikiem, jak i inną osobą (przyjaciółką). Wczoraj mój powiernik dowiedział się o tym, a ze strony przyjaciółki zauważyłam niepokojące oznaki tego, że coś jest między nami nie tak.

Napisano

Myślę ,że tak ,że ten sen miał Ci pokazać właśnie ,że lepiej "ugryźć się w język" i poszukać tych którzy nie stosują się do "cenzury"

pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...