Skocz do zawartości

Proszę o pomoc!!! - dobry wilk; silny mężczyzna, ucieczka, miłość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo proszę, może ktoś będzie mógł poświęcić trochę czasu i mi pomóc... oto mój sen, śnił mi się wczoraj w nocy, a raczej dziś nad ranem... i od tego czasu nie mogę przestać o nim mysleć.... dużo szczegółów już nie pamiętam, działo się więcej spraw.... ale oto główny wątek snu...

Pada deszcz – ludzie mają parasole, jestem na swoim podwórku. W pewnym momencie podchodzi do mnie dziewczyna (żadna z osób realnie żyjących, ale czuję, że ją znam, czuję z nią więź emocjonalną, wiem, że przenosi się gdzieś za pomocą płaskiej skrzyni – do jakiegoś innego miejsca i tam z kimś sypia...). Jest wysoka, ładnie ubrana. Mówi mi, że mam z nią iść, że jej „pan” (osoba, z którą sypia) wybrała sobie mnie, i kazała sobie przyprowadzić. Reaguję atakiem paniki, wszystko we mnie krzyczy – nigdzie z tobą nie pójdę, ufam ci, ale tego nie zrobię, nie będę jego kolejną kochanką. Nagle na horyzoncie, kiedy toczy się we mnie wewnętrzna walka (nie wiem czy iść z nią czy uciekać) – widzę wilka, wielkiego, szarego, z błyszczącymi oczami. Rozum nakazuje mi się bać i jak najszybciej uciekać, ale wewnętrzny głos karze zostać, zobaczyć, co się stanie, pójść gdzie mi każą, dostrzegam w tym wilku dobro... Mój wzrok spotyka się z wzrokiem wilka, jest przerażający, ale...... słyszę szum – wejdź nic ci się nie stanie. Wchodzę do tej skrzyni, (choć panicznie boję się małych, ciasnych przestrzeni, zamykają mnie w skrzyni – mam przed oczami postać wilka. Gdy, po pewnej chwili otwiera się wieko, znajduje się w innym miejscu. Również jest pochmurno, ale przebłyskuje słońce. Ktoś każe mi się przebrać. Sukienka ala’hiszpańska, błękitna. Ktoś mnie prowadzi przez inną krainę, jest dziwna, trochę przerażająca – ale się nie boję. Dochodzimy do jaskini, groty.... Wszystko ładnie urządzone, pokój ze świecami, dużo tkanin. Słyszę ten sam głos, który mówił, że nic mi się nie stanie... rozglądam się – podchodzi do mnie mężczyzna, wysoki, silny. W pierwszej chwili się wystraszyłam, ale jego oczy..... widzę w nich to samo, co w oczach wilka, te same emocje... przestaję się bać... on zaczyna mnie dotykać, ale chyba czuję mój strach... Oprowadza mnie po krainie, rozmawiamy... trzymamy się za ręce.... wracamy do jaskini... odbywamy długi stosunek.... on jest silny, wyczuwa mój nastrój i potrzeby, jest cudownie. Zasypiamy... Gdy się budzimy, długo na siebie patrzymy... Chciałabym mu powiedzieć, że go kocham, że jest cudowny i że nigdy go nie opuszczę.... ale boję się, że mnie wyśmieje, że jestem tylko kolejną kochanką... ale on odzywa się pierwszy.... mówi, że nigdy nie spotkał takiej jak ja, że mnie kocha i nie chce już żadnej innej... wyznaje mu również swoje uczucie.... wracamy do miejsca, gdzie się wcześniej ubierałam – nie chcę wracać do „domu” patrzę na niego, widzę na przemian wilka i mężczyznę – ale nie przeszkadza mi to, kocham każde jego wcielenie... bo chyba tak trzeba to nazwać.... nagle on coś krzyczy, wskakujemy w jakiś szybki pojazd, uciekamy, ktoś nas goni, nie wiem co sie dzieje, nie ma czasu na wyjaśnienia.... Ale jestem z nim...

Tu niestety się budzę.... co może oznaczać ten sen... albo poszczególne jego fragmenty???

Rzadko mam jakieś konkretne sny, a te które mam tzn. często gdy w śnie widzę jakieś konkretne miejsce, sytuację.... później o tym zapominam, a za jakieś 4-9miesięcy coś się dzieje, gdzieś idę, coś robię, ma miejsce jakaś sytuacja – i w pewnej konkretnej chwili widzę jakiś fragment który widziałam kiedyś we śnie..... kiedyś był to blok, mur, dana sytuacja, wydarzenie, czytam książkę, którą po okładce poznaje ze snu.. nie pamiętam tego snu, co się w nim działo – tylko przypominam sobie ta konkretna migawkę... może to dziwne, ale kilkanaście razy tak się działo....