Ekate Posted December 19, 2008 Share Posted December 19, 2008 Witam, ciężko mi jest zinterpretować samodzielnie ten sen, pojawia się w nim sporo motywów, itp. Proszę o pomoc.. Oto co mi się śniło: Jechałam pociągiem osobowym bodajże (?), siedziałam w wagonie, obok moja mama, ja od okna, po prawej stronie. W pewnej chwili zauważyłam przez okno z lewej strony burzę w oddali.. ciemne chmury, błyski, ale wszystko daleko, jakby nad jakimś miastem. Nagle ktoś wszedł do środka przez okno (;o) i zaczął jak gdyby nigdy nic rozmawiać z mamą.. Później pociąg się zatrzymał na czymś w rodzaju przejazdu kolejowego (;o) wyszliśmy na chwilę z pociągu, żeby zobaczy co się stało, dookoła rosła trawa, z prawej strony był jakiś las, pogoda była dziwna, niby było widno, ale niebo było blado szare, nie widać było słońca. Chwilę później znalazłam się znów w środku, ale już bez mamy, za to dwa siedzenia przede mną dostrzegłam chłopaka do którego wzdycham już od pewnego czasu.. siedział z kimś, ta druga osoba coś do mnie powiedziała, ale nie pamiętam już co.. Sama nie wiem co to mogło wszystko znaczyć.. proszę o pomoc w interpretacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sephira Posted December 22, 2008 Share Posted December 22, 2008 Ekate, myślę, że Twój sen sugeruje lepsze poznanie siebie. Jazda pociągiem odzwierciedla Twoje nastawienie do otoczenia - siedzisz w wagonie w poczuciu bezpieczeństwa biernie obserwując z boku jakieś przykre wydarzenia z otoczenia. Mężczyzna wchodzący przez okno oznacza tutaj nadchodzące zmiany w Twoim życiu, sposobie rozumowania, być może zawsze tego chciałaś, ale dotychczas nie miałaś odwagi, bądź nie byłaś w stanie niczego w swoim życiu zmienić. Końcówka snu wyraźnie mówi o tym, iż zmiany najchętniej wprowadziłabyś w uczuciowy aspekt swojego życia - jedziesz pociągiem w towarzystwie osoby, która Ci się podoba - oznacza to nakierowanie swoich myśli na tę sprawę. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts