Jump to content

Ogień , mama , babcia , śmierć , noc

DZAGIS

Recommended Posts

Witam ,

Zastanawia mnie bardzo znaczenie mojego dzisiejszego snu ... a mianowicie

Jest prawie noc. Wchodzę na plac , i zmierzam do drzwi wejściowych u mnie w domku , i przez okno balkonowe widzę ogień w moim pokoju..podchodzę spokojnie do drzwi i otwiera mi je babcia ,która na wejściu mówi że pokój mój sie pali i że mama jest w nim . Tak wiec wbiegam po schodach i wyciągam już nieżywą mame dziwnie gdyż układam ją w ganku w drzwiach , nogi od ugięć w kolanach ma na dworze ,a reszta w ganku, chce ją reanimować , ratować , cokolwiek , a babcia mi mówi że mam pierw ugasić ten pożar. Odpowiadam by zadzwonić na straż, a ja się zajmę mamą , na to ona że pierw mam ugasić pożar a potem matka . Tak wiec poszłam , jakoś dziwnie szybko ugasiłam ten ogień i znowu zbiegam na ta klatke schodowa i chce ratować mame , sprawdzam puls , oddech i wszystko wskazuje na to że ona nie żyje . Zaczynam krzyczeć że trzeba dzwonić po karetke! Natomiast babcia znowu stoi i mówi że nigdzie nie będziemy dzwonić , że mama zaraz sama sie obudzi , że to tylko wygląda na śmierć ale że ona żyje i mam ją zostawić .

'Mam domek jednorodzinny , pokój się znajduje na pierwszym pietrze.

'Moje relacje z mamą jak i z babcią są b.dobre aczkolwiek ostatnimi czasy mam na nie nerwy gdyż mama coś wymyśli i obie sie nastawiają przeciwko mnie .

'Wszystko przebiega w ciemnych barwach , i takich żółtch jakby spod latarni , wszystko ma taki odcień , ogólnie mało barw.

'Gdy mame położyłam w ganku leżała bokiem jak dziecko z rękami przy sobie .

' bardzo martwiłam się o matke

' pratycznie cała akcja działa sie w jednym miejscu ( na odcinku poczatek klatki schodowej - drzwi)