Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śnił mi się las, przez który przebiegała ruchliwa szosa. Będąc w tym lesie zobaczyłam na szosie dwa małe zwierzątka. Z daleka wyglądały jak szczeniaki, więc podbiegłam do nich i próbowałam je przenieść w głąb lasu, z dala od drogi, po której jeździło bardzo dużo samochodów. Ale mając je już na rękach zdałam sobie sprawę z tego, że to małe niedźwiadki. Okazało się, że towarzyszyła im matka i chociaż z początku zachowywała się spokojnie, to gdy już odłożyłam niedźwiadki na ziemię, niedźwiedzica zaczęła mnie atakować - a ja próbowałam przed nią uciec. Generalnie nie była bardzo duża, gdy poruszała się na czterech łapach to była wielkości psa, ale mimo wszystko bardzo się jej bałam. A potem, pod koniec snu w tym lesie pojawił się drugi niedźwiedź - tym razem o wiele większy, potężniejszy, bardziej agresywny i do tego polarny. Nie mam zielonego pojęcia co może oznaczać niedźwiedź we śnie, czy ktoś mógłby mi pomóc?

Pozdrawiam

Napisano

Główne przesłanie snu może ostrzegać przed nadgorliwością w działaniu. Chciałaś pomóc dzikim zwierzakom, bo według Ciebie znajdowały się w sytuacji zagrożenia, ale ich matka nie rozumiała tego i uznała Cię za wroga. Czasem dobre chęci nie idą w parze z sukcesem.

Co do samych zwierząt to w rogi niedźwiedź może obrazować kogoś nieuczciwego wobec Ciebie i działającego na twoja niekorzyść. Może manipulującego Tobą. Do tego polarny podobnie nie ma dobrej wymowy. Zagrożenie może ocierać się o sferę uczuciową. Tak, więc może warto zachować ostrożność i obserwować w komu pomoc się angażujesz.